Selâmunaleykum Arkadaşlar yağ değişimi yaptım bu gün. Malum kullanma klavuzunda 1.5 Crdi Motor için, filtre değişimiyle 5,3 Lt. Kullanın diyor bende öyle yaptırdım. Yağ çubuğunu çekip baktığımda, F yazan noktanın üstünde yaklaşık 1 cm fazla yağ görünüyor.. Normalmidir arkadaşlar yardım.
yağ ölçümünü motor sıcakken yapıyorsunuz değil mi? ölçüm için motor sıcak olmalı, kontağı kapattıktan 2 dakika sonra çubuğu çektiğinizde Fnin üzerinde olmamalı. birkaç sebebi olabilir bunun, belki yağı hepsi süzülmemiştir, ya da bidonun üzerindeki işarete göre koyduysanız bu işaretler doğru değildir.
abi soğukken ölçersek doğru sonuç alamazmıyız? ben genelde sabah aracı çalıştırmadan bakarım hep ayda 1 falan hiç sıcakken motor ölçmedim hatamı yapıyorum
bir çok kılavuzda dediğim yöntem tarif ediliyor. referans noktası buna göre belirlenmişse önemli olabilir. motorun sıcakken metal kısımlarının genleştiğini tahmin ediyorum, bu nedenle ölçüm sonucu az da olsa değişebilir.
Motor soğuduktan sonra bakıyorum, sıcak motorda bakmadım.. Eski yağın süzülmemiş olması mümkün değil, eski yağı boşaltmadan wurth motor temizleme katkısı döktüm, motor 10 dakka çalıştı sonra eski yağı boşaltık önce baya baya boşaldı sonra damlaya damlaya boşalmasını en az 5 dakka bekledik, ondan sonra Castrol 4+1 lt. Bidonlardan döktük, bunlara ilave olarak tamircim 300 ml'e karşılık birbuçuk pet bardak yağ döktü sonuç söylediğim gibi F işaretini 1 cm geçiyor.. Birde sıcak motorda deneyip sonucu yazarım.
Evet arkadaşlar sıcak motorda'da deniyorum, çok bişey fark etmiyor F yazan yeri 1 cm olmazsa bile yine geçiyor.. Yardım lütfen fazla yağı aldırmam gerekiyormu?
kesinlikle aldırmanız gerekiyor, bu şekilde hasar görür demek zor, ama motorun bazı yerlerindeki yağ basıncı çok fazla artar. aracı sıkıştırırsanız bazı keçeler zarar görebilir.