Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yağ değişimi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bomax01 tarafından 27 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhabalar.

i10 aracımın yağ değişimini geçen cumartesi kendim yaptım. Kitapçıkta yazdığı şekilde 3 lt castrol edge 5w-30 yağ kullandım. Yağ filtresinin de orjinali buluponuda değiştirdim. (değiştirmek çok zorlasada oldu. çok sıkıydı. kayışlı filtre sökücü işe yaramadı. anahtar şeklinde filtre sökücü ile söktüm. 67 numara ile.)

Değişimden sonra aracı 5 dakika çalıştırdım. Yağ seviyesi F-L arasında değil. Full çizgisinin 3 mm üzerinde.

Acaba yanlış yaptığım bi durum mu var? Citroen C3 aracımızda (dizel) yağ değişimde filtre altında düğme var. ona basınca biraz daha yağ akıyor kartelden. Acaba benim i10'da da böyle bir durum mu söz konusu. Yağ değişiminde sonra aracı sadece 5 dakika çalıştırdım. Geçen haftadan bu yanada kontağı çevirmedim daha.

Sizce yanlışım varmı? Bu fazlalık gidermi?
    Düzenleyen : bomax01

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Filtreli değişimde seviyede kaçırma olabilir. sorun yok. 2-3 mm fark çok değil zararıda yok.

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracın garantisi ne oldu peki? siz aracı yeni almadınız mı?

4. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yeni aldım. Aracımın yağını kendim değiştirdim diye garanti bitecekse ne yapayım. Çok saçma değil mi? O zaman aracımın kaputunu açtım diye de garanti bitsin yada cam suyu haznesi kapağını açtım diye de bitebilir yada polen filtresi hava filtresini de değiştirdim diya garanti bitsin. Avrupada böyle değil. Yağ ve yağ filtresini değiştirdin diye garanti bitmiyor.

Kusura bakmayın ben bu işleri seviyorum ve ısrarla kendim yapmak istiyorum.

5. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yağ şu durumda 3 mm fazla göstriyor. Bu sıkıntı oluşturur mu? Araç sadece yerinde 5 dakika çalıştı. Yol yapmadı. Biraz gitse sanırım otutur gibi geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Çoşkunkardeş bu arada bulunduğum yerde servis yok. Zaten Antalya Çangarlardan araçı sıfır çıkartırken de baya bi sorun yaşadım. Aracı yıkadıktan sonra üzerindeki suyu çekmek için kullandıkları plastik çekme aleti ne idi tahmin edin. Sağ ön silecek süpürgemdi. Keşke foto çekseydim. Sağ silecek süpergemi söktüler ve aracın üzerindeki suyu sildiler. Adamlar çok fena çalışıyorlar. Aracı depodan aşağıya indiriken ki tavırlar, hareketler. Isparta hakkında da pek iyi yorumlar duymadım. Yani Akdeniz bölgesinden iyi denilebilicek servis KENDİM oluyorum. (Tabi elimden gelen işlerde)
    Düzenleyen : bomax01

6. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    benim de 3 mm kadar üstünde duruyor. 8000 km geçtim sıkıntı yok sadece gaza asılınca fazla duman atıyo sanki tek fark buydu ama yağın fazla olmasından dolayımı bilmiyorum

Bu Sayfayı Paylaş