Yağ değişimi sırasında bazı servisler aracı lifte kaldırıp karter tıpasını sökerek alttan boşaltırken, bazıları ise yağı üstten vakumla çekerek değiştiriyorlar. Şahsen ben alttan boşaltılması daha iyi düşünüyorum ama vakumla değişim yapanlar bu uygulamanın daha iyi olduğunu söylüyor. Bu konuda net bilgisi olan var mıdır? Hangi uygulama daha iyidir? SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam her iki yöntemde de kartere tüm yağın süzülüp inmesi bekleniyor ve vakum yapan hortumun ucu ne derece tam emebiliyor bu kafamda şüphe bırakıyor ama alttan tapayı çıkarıp yukarıdan da yağ kapağı ve çubuğu çekerek yerçekimi etkisiyle daha fazla atık yağın deşarj olacağına inananlardanım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gereksiz bir ayrıntı gibi geldi öyle bir şey gerekli olsaydı üreticiler tapa koymazdı dediğiniz gibi bir teknik yaygın olurdu herhalde. Tapayı açıp Yağı boşaltıp iyice süzülmesini bekleyip yağ filtresini takmadan içini yağ doldurması yeterli olur gerisi hikaye bence, yağ filtresini takmadan az bir şey de kenarına yağ sürülmesi iyi olur yoksa oturuyor yerine sökmesi sıkıntı oluyor
Yağ tapasından boşalmasını beklemek hem en güvenli, hem en meşakatsiz yoldur. Vakum işine girmeye gerek yok bence, zaten yağın %95 i 5 dk içinde boşalıyor.
Vakumla daha iyi diyene he he de geç. Tıpadan daha iyi süzülür. Vakum ise lifte kaldırmaktan kurtarır.
Bakımların zamanında yapılması değil de boşaltılacak yağın en iyi hangi yolla daha iyi boşalacağını düşündük. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yağda tortu oluşacak kadar peryodik bakımı geçirmiyorsanız yukardan çekmenin tapadan boşaltmadan farkı yok. peryodik bakımı geciktirip tortu oluşturduktan sonra tapadan boşaltsanız ne fark eder?
Bende senin gibi düşünüyorum aslında abi ama yetkili servislerin bazıları bile vakumlayarak değişim yapıyor. SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakımları zamanında hatta üreticinin önerdiğinden daha erken yaptıyorum genelde. Son bakımda vakumlama yapıldı ve neredeyse daha önceki bakımda koyulan kadar yağ çekti makine. Bu deneyim ve söylediğinizi birleştirince fark yok gibi geldi diyebilirim. SM-M336B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vakumda mıknatıs var mı yok . Karterin tapası mıknatıslı olduğu için biriken metal tozlarını da tutar. Karterin dibinde aşırı miktarda metal tozu birikir veya karter tapası bunları aşırı birikmeden dolayı tutamayacak olursa motorun vay haline . Yağ filtresi tıkanır artık . Açarsın bakarsın aaa metal tozu . Bu dediğim çok uçuk örnekk tabii . Ama tapadan boşalt sıfır tapa tak.
Bazı arabaların da yağın toplandığı karter içinde bir mıknatıs oluyor bu da yağ içindeki partikülleri topluyor. Tapada da olabilir. Hyundai de olmayabilir ama çok yararlı bir uygulama. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi