Selâm arkadaşlar.. Aracım 1998 model Accent LS. Rölantide aşırı titreme sonucu motor yağ çubuk borusu yerinden çıktı. Yuvaya oturtuyorum ama tekrar yerinden çıkıyor. Doğru mu yapıyorum yanlış mı emin değilim. Daha önce başına böyle bir şey gelen yahut sorunu kendi başıma nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı?
Teşekkür ederim.. karter değil de motor bloğuna bağlı. Çalışmadığı müddetçe sorun yok ama kullanılabilir hâle getirmem lazım yarına kadar.
O resimdre bloga bagli l bi demir varya tek civatali ona puntali olmasi gerek puntasi kopmus sanirsam ya sokturup sari kaynagi ile kaynattirin veya yenisini alin
Oring düşmüş inşallah karterin içine düşmemiştir. oraya göre bir oring takarsan sabit kalır yoksa hep düşer.
evet arkadaşlar, öyle gözüküyor ki contası düşmüş. içine mi dışına mı düştü hiçbir fikrim yok. karter değişti. akşamına da bu geldi başıma. tabi karter ile bunun bir alakası olduğunu sanmıyorum. ben buna göre bir o-ringi nereden bulabilirim? set halinde mi satın almam gerekiyor?
Oring basit bir. Conta. Yuvarlak silindirik. Sanayide kolayca bulursun. Yağ çubuğu ile git hemen bulursun.
evet. ustamı aradım şimdi akşam iş çıkışında uğrayacağım. birkaç tane conta ayarlayacak, boruyla gideceğim, hangisi uyarsa takacağız
onun için zaten hyundai assan'ı aramıştım. beni ankara'daki servislerden istediğim bir tanesine yönlendirdiler. sonuç; "abi sen boruyu getir biz bakarız sanayiden, parçacıdan"
Oring alırken biraz büyük biraz küçük biraz kalın ve ince bir kaç tane al zaten son derece ucuz bir şey deneme yanılma yöntemi ile sıkıca oturan ama kolayca çıkmayan bir tanesini üzerinde bırakırsın olur biter ölçülük bir iş değil.
4-5 tane edindim ama iki tanesi dışında hiçbiri uymadı. uyanlardan bir tanesi borudaki yerine çok iyi oturdu lakin bu defa da boruyu yuvasına yerleştiremedik. diğeri de ilkinden biraz daha ince, yuvaya giriyor, kolay olmasa da hafif zorlamayla çekince yerinden çıkıyor. kullanım esnasında çıkması pek olası gözükmüyor ama yağ sızması muhtemel. bu şekilde kullanabiliyorum. en azından haftasonu bu defa arabayla gidip deneme yanılmayla tam işime yarayacak contayı bulmaya çalışacağım. ilgileriniz için teşekkür ederim.
sadece oring çubuğu yerinde tutmayacak ki, ilkay'ın dediği gibi parçanın kopan kaynağı çubuğu tutmalı. oring sadece sızıntıyı önleyecek.
tabi tabi, o konuda zaten gerekeni yapacağım ama ilk önce en uygun oringi bulmam gerekiyor. bilahare kaynak ya da yine en uygun yöntemle boruyu tutturacağız yerine.