Arkadaşlar merhaba, dün dizel otomatik accent blue aracımda bi zorlanma hissettim sanki araç gitmiyormuş gibi gaza basınca kendini atan araba zorlanıyormuş gibi hissettim. Servisin verdiği kartta 04.09.2017 yazıyor yağ değişimi için, acaba yağ özelliğini kaybettiğinde arabayı bu kadar zorlar mı ? . Yağ çubuğuna baktığımda ise F simgesini fazlasıyla geçiyor fotoğrafını attım size. Yağ fazlası mı var acaba arabada fazla yağ arabayı sıkar söylentileri duydum.
Bu yağ çubuğuna sabah bakın. Motor sicakken doğru sonuç vermez. Eğer gerçekten fazla yağ varsa turboya zarar.
Aracı en son dün akşam çalıştırdım ona rağmen bu sabah baktığımda. Full simgesinin çok üstünde gösteriyor resimdeki gibi...
Tandığım bir usta " mideyi fazla doldurmak gibi " demişti... Yani motor olması gerektiğinden fazla yağı sevmez...
Bir yağcıdan 500 ml kadar yağı çektirin. Yada tapadan eksiltin. Bizim 1.6 crdi 5.3 lt alıyor ama her zaman 5 lt koyuyoruz. Yani f nin biraz altı. Sağlıklı olanda bu turboya zarar fazlası. İlk iş eksiltin ve servisi uyarın.
Benim bildiğim soğuk motorda yağa bakılmaz, motor ideal sıcaklığına geldikten sonra, araç düz zemine alınır, motor durdulduktan birkaç dk sonra yağa bakılır. Klavuza baktım, orada da aynı şeyler yazıyor.
Merhaba; Aynı olay benim de başıma geldi. 50'lik enjektör ve serum hortumuyla sorunu çözdüm. Yağ bakma çubuğunun yerinden bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Bence siz çubuğu silip yeniden bakmamışsınız Çubuğu çıkarıp önce silin sonra tekrar yerine takıp tekrar çıkarıp bakın