Arkadaşlar az önce era dizel aracımın aks körüğü v kayışı ve yağ bakımını yaptırdım yağ olarak da Alpet 5w30 tavsiye etti ve tam 5 litre doldurdu 4 diye biliyordum ama o yok 5 lt daha iyi dedi ve sonuçta 270 tl verip çıktım. Siz ne dersiniz
Dizel motor benzinliye göre bir miktar daha fazla yağ alır. 4.5 - 4.8 LT arası alıyor diye biliyorum. Muhtemelen filtre payı olarak 5 LT konulmuş. Yağ çubuğundan seviyeyi kontrol edin. Üst çizgiyi geçiyorsa, biraz altına inene kadar yağ çekin.
bi ara kullanma kılavuzuna şöyle bir bakın. sanayide iş bilmeyen bir tamirci 4 litre koyarsa uzun vadede turbo zarar görebilir. aracınız turbo dizel, yağ konusunda hassas, yanlış yağ masraf yaptırabilir. forumda özellikle 1.5 crdi'nin yağ değişimi ile ilgili çok fazla yazılan konu var. zamanınız varsa okuyun.
İşyerinde her marka yağ vardı alpet sentetik yağ çok kaliteli fiyatıda uygun diye tavsiye etti biraz okudum dizel için yapılmış sentetik diye görünce de ustaya güvendim doldurduk hayırlısı artık .
Bakım hayırlısı olsun. yağa baktım karşıladığı bir onay yok görülüyor. Size en az B4 lazım. Uygun fiyatlı ve onaylı bir yağ olarak lubex tavsiye ederim. Marka yağlardan farkı yok.