Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yağ azaltma

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bulent35 tarafından 7 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aracımda yağ azaltma problemi var aracı alalı 3 ay oldu...82 binde aldım bi kaç gün sonra hemen tüp taktırdım araç aldığımda yağ seviyesi çok düşüktü yağ eklettirdiydim yağın rengi aşırı derecede siyahtı yaklaşık ozamanlarda bin km yapmıştım aşırı derecede yağ azalttı aldığım 1 lt yağ nerdeyse yoktu tekrar memleketimde biraz yağ eklettirdim neyse aracı kardeşime bırakmıştım ben yağ değişimi yapmamıştım yağ değişmiş yağ filtresi hava filtresi değişmiş konulan yağ castrol gt lpg li yazılmış kağıda fazla anlamıyorum arakdaşlar Giresundan İzmire geldim kardeşimde yaklaşık 2 bin yapmıştı Giresunda ben memleketten aracı alıpİzmire gelince yağ L nin altına düşmüş az önce farkettim araç bi kaç gündür park halindeydi çalışmadan kontrol ettim seviyesini... fakat aracımdan mavi duman gelmiyor hava soğuk olduğundan olsa gerek beyaz duman çıkıyor...motorun üst kapağı terleme yapıyor demişlerdi yaptırmaya kalktım gerek yok dediler durum gerçekten vahimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kaç model aracınız..?

3. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 97 accent 1.5 gls yağ değişim kağıdına tekrar baktım gittim bp ye castrol gtx aldım 1lt 750 ml koydum fule yakın geldi daha eklemedim belki çökmemiştir hepsi diye kağıtta 86400 de değiştiği 89400 de tekrar değişeceği yazılmış konulan yağ castrol gt lpg li yazılmış şimdi hesaba göre 3 bin de 750 ml civarı yağ eksiltmiş görünüyor

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

3 bin km de 750 ml yağ demek 10 bin km de yaklaşık 2.5 litre eder bu çok dimi levent abi motora bor power atsa azalma şanşı olabilir mi yoksa servislik işmi var bu araçta ?

5. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Doğrusunu isterseniz bu yağ eksiltme konusunda ben de bir tablo yapmak istiyorum. Belki Coşkun abi moderatör olarak yardımcı olabilir. Şöyle ki araç modeli yılı LPG li mi vb bilgilere göre eksiltilen yağ oranlarını yazabilsek bunları bir tablo yapsak. Forumda excel tablosu gösterilebiliyor ise ben ilk değerleri ve aklımdaki tabloyu gönderebilirim.

Şimdi sizin durumda biraz fazla gibi. Ben de son yağ kullanımımda biraz arttığını fark ettim. Ben de izmire gidip geldim ve yüklü idi araba. Buna bağladım.5.000 km oldu toplamda4 lt yağ koymuş oldum arabaya. Şu an maksimuma yakın bir noktada. Daha önceilkaldığım zamanlarda benzinde kullanırken 3.5 lt içine koyarlardı .5 lt de bana verirlerdi ben de taaa 8000 lere geldiğimde atardım. Atmasam da min altına inmezdi diye hatırlıyorum. Şimdi LPG de kullanıyorum sanıyorum yağ tüketimini bir miktar arttırıyor. birde yük olması, külbütor contasından kaçırması gibi nedenlerle azalma oluyordur ama ne kadar bilemiyorum. Ben 5000 de .5 lt falan yemişim. Seninki bunun 2.5 katınadenk geliyor.

Çok mu az mı birşey diyemiyorum.Elimizde benzer veriler yok çünkü. Tecrübeli arkadaşlar yanıt verebilir.belki segman atılarak düzelebilir. Böyle bir konu açılmıştı.aratırsanız bulabilirsiniz.
    Düzenleyen : ibrahimulgur

6. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bugun mesai çıkışı bir özel servise uğradım biraz incelediler gazı biraz köklediklerinde arkadan mavi duman attığını gördüm 6-7 bin devirlerde... ne kadara mal olacağını sordum 500-700 arası değişir dediler yarım motor yaparız 5 sene daha gider dedi usta sizce ne yapmalıyım?

7. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence o şekilde kullanmayın. hem arabanız fazla benzin yakar, hem motor çekişi düşük olur hemde sürekli yağ eklemek zorunda kalırsınız. arabaya binecekseniz güvenilir taviye edilen dürüst bir ustaya yaptırıp kullanın.

8. Misafir

Misafir Guest

Yarım motor dediği segman atmak, 5 sene diye kimse garanti veremez, bu kadar yüksek devirlerde atıyorsa henüz yeni başlamış demektir, iyi bir usta bulursanız şimdiden yaptırın derim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtı şu an uzun yolda 150 ykr şehir içi 190-200 ykr değişiyor rampalarda yavaşlıyor sanki performandan düşüyor

10. Misafir

Misafir Guest

Yağ yakan araç düz yolda iyi kaçar, rampada performans kaybeder, bu normaldir, yakıt da iyi rakam....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yarın bi kaç servise gidip yarım motor için fiyat alacağım :) Tanış usta olmadığı için biraz uğraştıracak bu iş galiba :)

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracı yeni kullanmaya başlamışsanız bence biraz daha bekleyin. bu motor sizi şimdilik yolda bırakmaz. işi daha iyi öğrenip daha sağlıklı birşey yaptırın bence.

Bu Sayfayı Paylaş