Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yağ azaltma sorunu (2001 1.5GLS)

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda reis48 tarafından 10 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu

1. reis48

reis48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    turgut birlik
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    arkadaşlar iyi bayramlar. aracım accent 2001 1.5GLS benzinli. 1 ay önce yağını kontrol ettim yağ çubuğunda sadece 0.5cm yağ izi vardı. 1.5litre yağ koydum, seviye çubuğun full ile az işaretinin arasındaydı. şimdi tekrar baktım ve yine yağ çubuğunda sadece 0.5cm kadar iz vardı. anlamıyorum. 1 ay içinde yağ nasıl böyle azalabilir?? kaçırıyor desem, durduğu yerde araç altında yağ falan birikme olmuyor. bu 1 ay içinde yaptığım yol 500 yada 600 km. anlam verebilen var mı? birde motor sıcakken yağ kapağını açınca buhar normaldir değilmi.
    yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa ricamdır.
    saygılarımla.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Benzer bir durum bende de var. Ama sizin kadar eksiltme yok bende cozumu sekman yaptirmak yada komple motor yaptirmak dediler bana. Suan motor performansinda sorun yok eksildikce tamamliyorum. Parayi bulursam yapicam komple motor. Bulamazsam elime alicam motoru :)

3. dede korkut

dede korkut Vip Üye Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bende de var aynı sorun; kimisi normal diyor, kimisi sürekli uzun yolda ve devirli kullanırsan olur diyor ki ben genelde öyle kullanıyorum. Bir ara bor power mıdır nedir, ondan denemeyi düşünüyorum.

Motor sıcakken kapağı açınca benimkinden de duman çıkıyor, bence normaldir o.

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. sorununuz sanırım supap gaydlarında. Muhtemelen LPG'li olan aracınızda, zamanla supaplarda kurum ve aşınma oluşur. bu aşınma neticesinde, aracınız özellikle kompresyona bindiğinde, kapalı olan supaplardan yanma odasına yağ süzülür. Yanan yağ, sadece gaz kesmelerde duman olarak gözlenebildiği için normal şartlarda farkedilmesi zordur. Aracınızın kompresyon değerlerini ölçtürdükten sonar muhtemelen silindir kapağının yenilenmesi sonunda sorununuz hallolacaktır.

Ancak.....Km değeriniz yüksek ise, silindir kapağını yeniledikten sonra, yükselen kompresyon değerleriniz, segmanlarınızın kompresyon keçirmesine neden olur ve aracınız daha büyük yağ eksiltme sorunları ile karşılaşabilir. O yüzden...şayet km değerleriniz 150.000km ve üzerinde ise, segmanları da yenilemenizde fayda var derim....

reis48 bunu beğendi.
  5. reis48

reis48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    turgut birlik
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    aracım benzinli. ve 125.000km"de. yorulmamış bir motor var. çunku çekiş(yokuş) ve kalkışta hala şahlanıyor :) aslında bi bakım şart tabiki, henuz motor bakımına sokamadım, özellikle de subap ayarı. motor ust kapağın vidalarının ordanda siyah yağ sızıntıları göruyorum ama yere akacak kadar değil. bir de bazen sağa ya da sola keskin dönuşlerde 1. yada 2. viteste (duşuk hız) motordan katkut ses geliyor, buna hiç anlam veremedim. yarın debriyaj balatası için sanayiye gideceğim. inşallah kafamdaki pekçok soruna çare bulurum. tşk.
    syg.

6. reis48

reis48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    turgut birlik
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    bir de ne dikkatimi çekti biliyomusunuz, yağ o kadar az kalmış olmasına rağmen, hiç yağ lambası yanmıyor. normal mi bu yoksa yağ muşuru yada lambası mı bozuk :s

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Tam emin degilim fakat yag isigi en dusuk seviyenin de altina gelince yanar.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yağ basıncı olmadığında yanar. yani yağ pompası çekecek bir şey bulamadığında, karterin dibine yakın.

9. apexi6167

apexi6167 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    gökmen yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    isin özeti her sabah arabayı calıstırmadan yagına suyuna bakın eger söförüm diyorsanız sagına solun altına bakıp calıstırın faydasını gorursunuz elbet kat kut ses gelen arkadas motor takozlarına baktır benımde poryalar bozmus bıde bır horlama sesi gelıyor aractan kalkıs esnasında basına gelen varsa yardımcı olsun

Bu Sayfayı Paylaş