Merhabalar "hyundaiclubtr" ailesi kısa far performansın'dan memnun olmadığım için xenon tip ampüller'den takma kararı aldım fakat hangisi daha performanslı ve dayanıklı bilemedim "Osram Cool Blue İntense" ve "Osram Night Breaker" arasında kaldım sizce hangisi daha iyi
Bunun için konu açmanıza gerek yoktu arama ile yüzlerce bilgiye ulaşabilirsiniz. Oem xenon kitler sorun çıkarır, far arkasındaki kapak delinecek oradan toz ve su girecek vs vs. Aydınlatmada iyileştirme için Osram NB, Bosch Plus90, Phlips Extreme Vision. Bu 3 farklı markanın ampulu hemen hemen aynıdır hangisi tercih ederseniz edin memnun kalırsınız. İçlerinde en kolay temini Osram NB'dir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim amacım xenon kit almak değil zaten ben resimdeki ampülleri sormuştum siz 3 markadan hangisini tavsiye edersiniz ? Kalite ve dayanıklılık olarak
Ben osram nb yi 6 yila yakındır kullanıyorum ve memnunum. Ayrica etrafimda tavsiyr edip aldirdigim herkeste çok memnun. Kardeşimin i30 2010 arabasinda bu sefer philips alip taktik oda güzel. Su anda sizin yerinizde ben olsaydım en kolay temin edeceğim ve fiyati makul olani secerdim. Bauhaus gibi yerlerde osram nb mevcuttur. Sakin yanilip baska model ampul almayin belirttigim 3 modelden birini seçin, sonra pişman olursunuz.
erkan abi bu ampuller piyasada halojen diye tabir edilen mavi-beyaz filan ışık verenlerden mi? görüşte sıradan ampule göre fark ediyor mu.?
Halojen ampul ama performans odaklidir ışık ve aydinlatma konusunda. Standart ampule oranla çok az oranla beyazimsi ışık verir ama kimileri bu beyazlligi farketmez bile Yusuf. Kardeşimin i30 mercekli olduğu için muazzam aydınlatma sağladı. Farlarinin aydinlatmasindan memnun olmayanlara bu ampulleri öneririm.
eyvallah abi. yani dediğine göre sıradan ampulden daha iyi. ben farlarımdan memnunum ama ıslak zeminde farlar iptal çok yetersiz kalıyor. ıslak zeminde xenon iyidir dediler biraz baktım ama mercek, far yıkama, şaseye bağlı eğim sensörleri e bu sensörlere bağlı farı kontrol eden motor filan olmadan xenon, xenon olmaz dediler
Mercekli farin aydinlatmasi çok çok daha iyidir Yusuf. Merceksiz farda ise h7 h4 ten çok daha iyidir. Aslında h4 tipi ampul en vasat aydinlatma sağlıyor. Getze bende mercek uygulamasi yapmayı çok istedim ama Halojen ampulle olmadığı için vazgeçtim. Osram nb ile aydinlatmayi en iyi hale getirdim. Gerçi osram nb bulana kadar birçok farkli marka ve model ampul alıp denedim verdiğim paralar boşa gitti. Arabami degistirirsem muhakkak fabrikasyon mercekli far olmasini istiyorum
nette baktım 70civarı osram nb. haklısın abi mercek çok kullanışlı. çok keskin ve net bir görüş sağlıyor birde adaptif olurda yönünü filan ayarlarsa muhteşem oluyor. vw de adaptif bi xenon' a 3500tl filan fark istiyorlar.
Afl sistemli mercekler uzun zamanda sorun çıkarıyor ne yazikki astra ve focus modellerinde afl sistemli mercekler ile alakali sorun yaşayanlar net ortamında mevcut. Osram nb h4 57 lira, h7 70 liraydi Bauhaus ta bugün gittiğimde bakmistim. Nasip bakalım memlekete gidip geleyimde mercekli c segmenti yeni arabam olabilir
yakışır abime hayırlısı olsun zaten elektronik ne varsa uzun vadede hep sorun çıkarıyor en güzeli düz mantık bizim getz start modeli arabada hiçbir şey yok doğal olarak bozulacak bir şey de yok sorunsuz araba diğer türlü yok hız sabitleyici yok elektronik klima yok elektrikli koltuk hepsi uzun vadede sıkıntı.. zaten bu ara araba fiyatları uçmuş 70binden aşağı düzgün araba yok
Ben de osram nb kullanıyorum yağışlı havada nerdeyse far kapalı gidiyormuşum hissi var aydınlatma "0"!
Eyvallah abi evde eskiden kalma "Osram Cool Blue Hyper" ampül buldum daha önce abim almış heralde kışın yağışlı havalarda performansı iyi değilmiş sanırsam yaz ayındayız şimdilik bunları kullansammı diyorum. İyide beyaz ışık veriyor yoksa hiç bunla uğraşmayım "Osram NB" mi alıyım ? bide bunları taktığımızda far ayarı sıkıntısı olurmu acaba ?
Sadece görünüm amaçlı bir ampuldür, xenon efekti gibi beyaz ışık verir ama aydınlatması vasattır. Eğer ampulu söküp çıkarırken fazla güç uygulamazsanız herhangi ayar kaçma olasılığı olmaz. Mesala ampulu çıkarırım yuvasından sonra arkasındaki elektrik soketini sökerim. Yine aynı şekilde ampule söketini taktıktan sonra ampulu yuvasına takarım ve şimdiye kadar far ayarı bozulması olmadı 5 arabamızdada. Bazılarının işine yarar düşüncesiyle daha önce açtığım konunun linki https://www.hyundaiclubtr.com/2149-h4-far-ampul-karmasasi.html