Arkadaşlar Merhaba. 2014 Blue sahibiyim,aracıma Xenon takmak istiyorum. Sisler dahil.. Ancak bu konuda hiç bilgim yok,tavsiyelerinizi almak istiyorum. 700-750 lira gibi bir bütcem var,çok iyi birşey asla pişman olmayacağım birşey istiyorum. Beyaz olucak. Yakınca gündüz gibi yapsın istiyorum ama tabiki karşımdakininde gözlerini almamalı. Bu konu hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum..
sisleri bilemem de yeni accent blue nin farlarından alırsanız mercekli xenon ve gündüz farı var onlarda bildiğim kadarıyla
Merhaba hocam istediğiniz şey hakkında yardımcı olamıyıcam ancak başıma gelen bir olayı anlatmak isterim çevre yolunda seyir halındeyken karşımdan gelen araçta ne çeşit bir far var ise yaklaşık 20 saniyelik bir körlük yaşadım allahdan trafik boştu o şekilde aracı sağa çekebildim lütfen seçim yaparken dikkatli olun farın dediğim duruma sebebiyet verip vermediğini araştırıp taktırın
Evet maalesef çok göz alan ayarsiz xenon lar var adam tofasin sislere takmış ama yukarıya bakiyo çok aşırı göz alıyo ben sırf bu yüzden almaktan vazgeçtim bence sizde merceksiz xenon takmayin sislere vereceğiniz parayla farlara mercek modifiyesi yapabilirsiniz GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Birde far yapısı çok önemli, Mesela ben beyaz ampül takmış ve Xenon karşıdan geleni rahatsız eder diye takmamıştım... Ama bana Oto elektrikçi far yapımın aşağıya doğru olduğunu ve far ayar düğmem olması sebebiyle aşağıya eğilebileceğini söyledi... Denemek amaçlı Tam beyaz 10.000 K xenon taktık far ayarlarını yaptık... Arkadaş ile test ettik hakkaten gözü almıyor karşıdan gelirken... bende öle ikna oldum kullanıyorum, Şükür hiç şikayet almadım...
alpcan arkadaşım aracınızda mercek varmı bilmiyorum eğer var ise hem aydınlatma açısından hem göz almama açısından güzel bir aydınlatma elde edersiniz göz alma olayı merceksiz araçlarda olur ışığı toplu olarak yansıtamadığı için dağıtır buda karşıdaki kişinin gözünü karanlıkta ışık görmüş tavşan gibi yapar homojen bir aydınlatma için en güzeli mercektir ışık konusuna gelecek olursak aydınlatma kelvin derecelerini size söyliyeyim sıcak ve aydınlatma oranına kelvin diyorlar 3000-4000 kelvin sarı 5000 kelvin beyaz 6000 kelvin mavimsi beyaz kısacası sarıdan başlar beyaz mavi pembe mor kırmızı böyle gider en uygun aydınlatma 5000 de olur sislerine takma polis gördüğünde farı anladık sis ne ayak deyip direk geçiriyo pavyon hesabını ışıklarımızı lütfen süs olarak görmeyelim far+sis xenon olursa karşıdaki insan kör olur hem sisli havada sisleri yaktığında türk filimlerindeki gibi dumanlı bi havada bembeyaz ışık toz bulutu olur heryer önünü göremezsin aksallı dede nereden çıkacak diye bakar kalırsın