Arkadaşlar aracımda şuan phılıps 8000k h4 takılı ama birde 6000k lık almıştım takmadım 8000 den memnunum ama 6000 liği takıyımmı 8000 le devammı hangisi daha çok iyi en çok kullanımda bilgi edinmek istiyorum da ?
Balansları aynıdır muhtemelen soketleride uyar tek farın ampülünü değiştirin bakın bence. Dışarıdan görüntüden ziyade sizin görüşünüz için en uygununu seçin derim.
ona siz karar verirsiniz görsellik olarak 8000 k daha güzel durur şahsi görüşüm 6000 k daha iyi görüş sağlar bu arada görsellik mi görüşmü _?
sağolun arkadaşlar turuncu renkle 8000 daha iyi durur diye tahmin ediyorum resimde pek güzel dursada gerçekten görmek lazım
Kelvin değeri yükseldikçe Lümen yani ışık şiddetide aynı oranda düşer. İsa hocanın paylaştığı tabloda bunu en iyi şekilde göstermiş. Sizin yerinizde ben olsam, 6000 K ampullerini kullanırdım.
6000 etkili evet birde parkları sinyall modulüyle aynı turuncu ampulmu alıyım yoksa iptalmi ediyim yada pat patlı çakarmı koyuyum pat patlara hocam
6000 lik haricinden daha yüksek bir kelvin değerinde takılan xenon farlar ŞEKİL den başka bir işe yaramaz. Daha iyi aydınlatma için xenon almak isteyen 4300 K gibi aydınlatmaya yarayan xenonları alır.
Sonradan takılan xenon ampuller karşıdakinin gözünü çok alıyor malesef.Bu durumda bende uzunları yakıyorumki karşıdaki anlasın diye.Lütfen xenon taktırırken idel olanı taktırın