Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Xenon far hakkında

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Metehan_Live tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beyaz milenyum kasa accentime xenon far taktırmayı düşünüyorum.

Taktırma amacım;

- Öncelikle Gece görüş kalitesini artırma
    - Birazda görüntü https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    - Ve de diğer sürücüleri rahatsız etmemek.

Linkteki ürün nasıl acaba. Monza marka 6000K

http://www.hepsiburada.com/Liste/monza-slimline-dijital-h4-kisa-xenonuzun-xenon-6000-k-xenon-set-01h041/productDetails.aspx?productId=otm01h041&categoryId=271585&SKU=OTM01H041

Üstteki ürün ve xenon hakkındaki görüşlerinizi ve de

Bu ürünün muayenede sorun çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyorum?

Bir diğer sorumda accent milenyumlarda kısa/uzun far ve parklar birlikte mi yanar ?

Ona göre parklara beyaz led taktıracağım. Sonra normal sarı farı yakınca, park arkadan beyaz sarıtmasın?

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Eğer imkanınız varsa mtec alın derim ama hb deki fiyatlar bir hayli tuzlu.. gitti gidiyora bakın derim mtec h4 uzun/kısa kiti 200 tl civarına bulursunuz sanırsam..

görüş kalitesine gelince bu tamamen ampüllerin kelvin değeri ile ilgili bir olay..
    fabrkaların kullandığı orjinal kelvin değeri 4300k ile 5100k arasıdır farın cinsine göre.. çünkü insan gözünün en iyi bu değerlerde gördüğü ortaya çıkmışdır bilimsel olarak o yüzden fabrikalarda bu değerleri standart baz olarak almışlardır..

ama dışarda satılan kitlerde pek bu şans olmuyor çünkü 4300k normal hafif sarımtırak olduğu için yani tam beyaz havalı duruşu olmadığı için tercih edilmiyor. o tipde kit pek yok normalde 6000k dan başlıyor o yüzden 6000k almanızı öneririm..

Ama işe bilimsel yaklaşmak gerekirse 4300k ile 5000k arası maksimum kalitede mükemmel bir görüş kalitesi yakalarsınız..

satılan xenon kitleri beyaz mavi falan ama insan gözü esasen sarı renge göre evrimleşmişdir güneş sarıdır havada sarıdır biz aslında sarı görürüz beyaz renkde göz kaliteli görme denilen bir şey vardır kaliteli görmez o yüzden halojen ampüller dikkat ederseniz hep sarıdır..

3. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yakınlarda muayenesi varsa taktırmayın. Merceksiz olunca hem polis sıkıntı çıkarıyor hem muayene.

4. cesceyms

cesceyms Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende taktırmayı düşünüyordum. Bekleyim ozaman.

5. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler bilgi için, bende bekleyim muayeneye az kaldı.

Bir diğer sorumda accent milenyumlarda kısa far ve parklar birlikte mi yanar ?
    Ona göre parklara beyaz led taktıracağım. Sonra normal sarı farı yakınca, park arkadan beyaz sarıtmasın?

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    merceksizse çok rahatsız edersiniz insanları vede kendinizde o fardan bir verim alamassınız farlarınızı merceklisi varsa almanızı tavsiye ederim.. yoksada mevcut farlarınıza mercek uygulaması yaptırabilirsiniz..

eliniz yatkınsa sizde yaparsınız ihtiyacınız olan 2 tane mercek tanesi 20-30 tl bir şey..

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3

8. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    arkadaşlar birşey merak ediyorum accent eralarda far ampullerinin üzerinde şapka gibi bişey var bu ışığı toplamak için değilmi eğer toplamak içinse de xenonu toplarmı değerli görüşlerinizi bekliyorum he bu arada erann ampul tipinide sölerseniz sevinirim(h7*4 vs vs)

9. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

bu istediklerinden bence hiç birini elde edemezsin..görüntsü hoşuna gidebilir sadece..amaaaaa gece yolculuklarında karşından geleni kör eder kaza yapmasına bile yol açabilirsin..ben merceksiz xenon tavsiye etmiyorum bizdeki milenyumda 2009dan beri kullanıyorum ilkönce bende merceksiz kullandım ama hatadan 1-2 hafta sonra döndüm... ne olursa olsun xenon merceksiz kullanılmamalı..en kaliteli kit ise oem dediğimiz fabrikasyon ürünler..diğer çeşit çeşit satılan kitlerin en kalitelisi bile manyetik etki yapabiliyor..diğer bir sorun ise evet kılar parklarla birlikte yanıyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : halilsahin

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Kim ne derse desin MERCEKSİZ XENON'A HAYIR...!https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif Geceleri karşımdan yada arkamdan merceksiz xenonla birisi geldiğinde o kişiyi ve yakın özellikle aile bireylerini saygıyla anmaya başlıyorum... Ne olursa olsun trafikte yalnızca kendimizin araç sürmediğini unutmamalıyız... Hiç kimsenin bir diğerinin canını tehlikeye atmaya hakkı yoktur...!!!
    Lütfen... Görüntü olsun diyorsanız beyaz ampül alın... Yok sadece görüntü değil işlevsel olsun diyorsanız o zaman mercek uygulattırın farlarınıza...

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bende zenon kullandım 3 ay kadar.Tedirgin oldum sürekli insanların gözünü alyormu rahatsız ediyormuyum insanları baktım sonra tofaşlarda bile var söktüm.

Bu Sayfayı Paylaş