Mrb arkadaslar aracim 2000_3000 de yarim litre yag eksiltiyor ve kararma cabuk oluyo 6000 7000 gibi hangi yagi boru kullandiysam olmadi aldim alali boyle 180000 bindeyim 110 binden beri boyle 2006 elantra sizce motor yaptirma zamani gelmimidir rampada arac sollamayi unuttum zaten 4000 cikmadan atmiyor kendini one ara hızlanma yok dencek kadar az
Uzun suredir Elentra kullananlar daha iyi bilir ama bu araç düşük devirlerde zaten güçsüz ama 3000 devir sonrası çekişi net bir şekilde artıyor. 180 bin km bir Hyundai için motor yaptırmak için erken bence.
180.000 km bir hyundai nin motor yaptırması için çok erken bir km. bizim admire vardı 355.000 km deydi daha motora anahtar değmemişti ve performansta ister istemez düşme olmuştu ama sizin dediğiniz gibi sollamayı unuttıracak cinsten değildi bence sizin aracınızın başka bir problemi olabilir iyi bir ustaya baktırmakta fayda var. Birde benzinde de denediniz mi aynı problemler ondada var mı ?? Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk
Benzinde de olsa elantranin 1.6 motoru performans olarak çok yeterli değil sorun bundan kaynaklı bence. Bu aracın hakki 1.8 veya 2.0 olmalı. Motor konusunda haklisiniz 2 ay önce benzinli era sahibi bir taksici ile tanıştım 850.000 km yaptığını ve motorun daha yapılmadığını söylemişti.
merhaba benim araç 99 model accent gls otm. (123.000 km de) benim aracımda lpg taktırdıktan sonra 5000-6000 km de 1 lt yağ eksiltiyor. Bence çok yüksek bir yağ tüketimi değil. Benim araçta ne bir tekleme, ne bir duman, ne bir koku, nede ekzost ucunda yağ lekesi gibi bir sorun olmadığından bende gerek duymadım herhangi bir şey yapmaya. Araç otomatik olduğundan yazın güneye tatile gidince o sıcaklarda, o rampalarda o kadar sıkıştırdım gık demedi. Ayrıca 20.000 km dir bu şekilde kullanıyorum hiçbir sorun yok. Hele sizin 70.0000 km dir durum aynı olduğuna göre (büyük sorun olsa 70.000 km dir ortaya çıkardı zaten yada yağ tüketimi iyice artardı) bence herhangi bir işlem yaptırmanıza gerek yok. Boşuna motorunuzu açtırmayın. Bu arada ben castrol yağ kullanıyorum. Yağ kararması bende de aynı 7000 km den sonra başlıyor.
50.000 de alıp 80.000 de sattım xd2 yi damla yag eksiltme yapmadı manuel ve lpg li idi aracım. Klima açık şekilde düşük devirler bariz ölü ama 4000 devirde araç çıldırırdı 7500 devir e kadar çevirmişliğim var. Hız ibresinin de dibinden biraz aşagı bile indi ( deneme amaçlı ) bütün bunları lpg de yaptı. Ama Sizin araç için konuşursak eğer normal değil şuanki durumu 180000 çok büyütülecek bir km değil. Yağ tüketimi için sekman atmak yeterli gelebilir belki ama siz başka bir xd2 test etmeye çalışın belki performans size az gelmiştir. Belkide bakımsız bir araçtır motor ister. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi