Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Würth kışlık mazot katkısı garantiden çıkarır mı?

'Detaylı Temizlik' forumunda 8020.r31s tarafından 12 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    İlçede havaların iyice soğumasıyla beraber 2 gündür arabam sabahları tekliyor ve mazot donmaya başlıyor.Araba marş alıyor fakat bazen hemen bazen 100 metre gidince stop ediyor.

Bende internette arştırırken opelin forumunda bir yazı okudum.Bir arkadaş yıllardır isviçre gibi ülkelere yakıt taşıdığını burda kışlık dizel adı altında -30 ve -40 lara dayanan dizel olduğunu yazmış.Bu dizeller ise yapılırken gaz yağı kullanıldığını eğer yakıta %30 oranında gaz yağı katılırsa -33 e kadar donmayacağını yazmış.Bunuda şöyle sabunmuş gaz yağı yoğunluğu 0,87 mazot ise 0.88 o yüzden altta veya üstte kalma olmaz demiş .Gaz yağı ise jet yakıtı olarak kullanılır sebebi ise -40 veya -50 lere kadar donmaz demiş.Daha sonrada würthün katkısınında içeriğini eklemiş ve %90 ının gaz yağı olduğunu söylemiş.

Aynı forumda bir arkadaşta mercedes dizel araçlarının kullanma kılavuzunda çok soğuklarda yazdığı miktar kadar gaz yağı katabilirsiniz yazıyor diye bir cevap yazmış.

Bunları okuduktan sonra kayseri inotoyu aradım adam kesinlikle katılmaz dedi.Peşinden erzurum servisi aradım adam evet hocam katabilirsiniz işe yarar fakat araba birşeyden bozulur ve biz depoyu kontrol ettiğimizde gazyağı çıkarsa yakıt bozukluğundan garanti dışı olur dedi.

Şimdi madem gaz yağı olduğunda garanti dışı kalıyor neden bütün dünya würth kullanıyor?Ya bu durumu bizim serviler bilmiyor yada başka bir durum var ne kullanırsak kullanalım hepsinin içeriği gaz yağı.Biz arabayı burda 3 ay kullanmayacağız o zaman.

Birde erzurum servis opet kullan burda -27 ama opet donmuyor dedi.Opet müşteri temsilcisi ise -15 katkı ile bu -17 dir sonrasında donar dedi.Demekki bazı petrolcüler gaz yağı katıyor çaktırmadan ve bu depoda bulunursa arabalarımız garantiden çıkar:(Hatta gaz yağı katıldığı geçmiş dönemlerde haber olarakta yayınlanmıştı.

2. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Kim kontrol edip gaz yağı olduğunu anlayacakmış.Bana inandırıcı gelmedi.Servis orası fen labaratuarı değilki.Zaten senin euro dizel diye aldığın mazotta normal mazotun belirli bir oranda gaz yağı katılarak inceltilmişidir.Bende Erzurumda 7 yıl görev yaptım.Orda garajı olmayan dizel kullanmazdı hatırlıyorum.Yada geceleyin iki üç kere kalkıp çalıştırırlardı arabayı.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Servislerde şaşırmış, mantık yürütüyor. Şimdi bakıyorum Getz kullanım kitapçığının 14. sayfasında sağ üst köşesinde ibare var.

- Kışın donmadan dolayı meydana gelen olayları azaltmak için, hava sıcaklığı -10 derecenin altına düşerse yakıta parafin yağı katılabilir.
    Parafin yağı %20 oranının üzerinde katılmamalıdır.

4. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracın bozulan yada arızalanan parçası yakıtla alakalı değlse ki olsa bile anlayacaklarınız zannetmiyorum imkansız gibi birşey aracınız garanti dışı kalmaz

5. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Kitapçıkta yazıyorsa doğrudur.Servis arıza durumunda önce yakıttan örnek alınır yakıttan doğan sıkıntıda ise garanti dışı olur dedi.

6. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Kullanım kitapçığında bile katılabilir diye yazıyorsa, garanti dışı olması saçma bence...

7. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Evet grafft'ın dediği benimde dikkatimi çekti.Bende de getz var kitapçıkta belli oranda parafin yağı katılabilir diyor.

8. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Misafirlerim olduğu için sık cevap veremedim.Az önce bende kitapçığa baktığımda 1.5 crdi era kitapçığında şu yazıyor kışın donmadan dolayı meydana gelen olayları azaltmak için hava sıcaklığı -10 derecenin altına düşerse %20 den fazla olmamak üzere parafin(gaz yağı) katılabilir.

Bunu servis bile bilmiyorsa artık kimlere emanetiz bilmiyorum:D

Bu Sayfayı Paylaş