arkadaşlar 98 model h100 e katmak için whapex markaenjektör temizleyici aldım. fiyatı 5 tl. bunu kullanan varmı? faydası olurmu. ben aracı 151000 km de aldım. daha 10000 binmedim. sizce katmalımıyım. faydalı bir iş yapayım derken aracıma zarar verirmiyim? bir diğer sorum ise şu: karadeniz sahil yolunda boşken sıkıştırıyorum. araç 130 km hızı zor görüyor. ben bu araçları ne gösterirse vuran bir araç olarak duyuyordum. bilmiyorum belki sallıyorlardı. benim araç 54 kw lık.tahminim 70 beygir falan yapıyor bu rakam. bu hızı geçememesi normalmi anormalmi? selamlar. hepinize hayırlı işler diliyorum
Günaydın... Enjektör temizleyicilerinin kalın kurum tabakalarını temizlemesi zor bir olaydır. 150.000km boyunca meydana gelen kurumun artık kemikleşmiş yapısını temizlemek temizleyicilerle pek mümkün olmuyor. Kısa zaman diliminde oluşmuş kurumları belki...ama çok bir mucize beklemeyin derim. Aracınızın fabrika hızı 125km/h...Gösterge hataları, arkadan alınan rüzgar eğim v.s. ile 5. viteste 1000 dev/dk da 35 km hız oranına göre 4000 devir civarında 140 veya biraz üzerine çıkabilirsiniz. Aracınızın güç düşükliğü tıkalı enjektörlerden veya ayarsız pompa değerlerinden kaynaklanabiir. Ayrıca yine kalitesiz mazot kullanımına bağlı olarak diesellerde sıkça rastlanılan motor içindeki karbon birikimleri de güc düşüklüğüne temel nedenlerdir. Bunun giderilmesi için öncelikle carbon clean denenmeli, enjektörler temizlenmeli gerekli bakım ve ayarları yapılmalıdır. Verim alınamadığı taktirde üst kapak sökülerek karon temizliğine tabi tutulabilir. Aracınız 80HP (SAE) normundadır ve bizim bildiğimiz DIN normuna göre 58HPdir. Ruhsatta yazan 58KW değeri yanlıştır...