Merhaba arkadaşlar accent era 1.5 crdi aracımda bir kaç sorun var bi türlü bir çözüm bulamadım. İlk sorunum ikinci viteste silkeleme ve vites geçişlerinde vuruntu. Baskı balata değişti, devriyaj müşürü değişti orjinalle, şanzıman ve motor kulakları orjinal ile değişti , yakıt filtresi değişti ancak sorun yine var. İkinci sorunumda rampaya devirsiz girince turbo devreye girmiyor gibi sanki obd cihazında turbo basıncıda görünmüyor ancak düz yolda ve devirli rampaya girince banamısın demiyor çok seri ve atik sadece rampada kalkış yaparken araba bir hantallık var. Tüm filtre ve yağ değişimi yaptım. Egr de temizlendi ancak geçen gün deviri çok yüksektince motor arıza ışığı yaktı egr hatası verdi. Cihazdan sildim ama egr tıkalı olsa düz yolda veya rampa çıkarkende hantal olmazmıydı. Selenoid valfinide ymtest için değiştirdim yine aynı aklımda bir sorun kalıyor intercoller çevresinde yağlar var delindiği için rampada yeteri hava vermiyor olabilir mi ? Bu tip sorun yaşayayıp çözüm bulablen varsa bilgi verebilirmi rica etsem.
merhaba, egr açık kalırsa vuruntu ve duman yapar. intercooler delikse zaten düzgün yürümez araç. havaakışmetre sorunluysa turbo geç devreye girer.