Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

vuruntu sensoru ve yakıt

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ekol tarafından 30 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 aracım var 3 hafta oldu alalı kontrol ve yakıt ıcın servıse gıttım cıhaza bagladılar aracı vuruntu sensoru arıza verdı acaba bu sensor ne ıse yarıyor ve yakıtı etkılermı sehır ıcı 12 lıtre yaktı ıkı depo da denedım 95 oktan aldım herkese selamlar.arac 1.4 team abslı model

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    eger vuruntu sensörü arızalıysa servis değiştircez demedimi?

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vuruntu sensörü motorda tekleme olduğu zaman avansı geciktirir. Özellikle rölantide kalkışlarda aracın stop etmemesini sağlar, tabi zorlarsanız stop eder.

4. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servıs sıparıs ettı parcayı.bıde rolantıd problem yokda kalkıslarda ıkı uc kere tekrarladı motor stop edıyor.arkadaslar yakıtlar nasıl ernın bende mılenyum kasa accent vardı 3 yıl bındım en ufak bır problem vermemıstı era daha ucuncu haftada benı uzmeye basladı yıllar gectıkce daha ıyı olacagına kotuyemı gıttı acaba arkadaslar.

5. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    servis makinaya bağlayınca para aldımı

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    almaz.

Düzenleyen : qaan88

7. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok almadı

8. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu yakıtı nasıl dusurecegız varmı bır bılen

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracınız daha çok yeni ve rogaj sürecinde. Bu süre boyunca çok yakması normal. Zaten vuruntu sensörü arızalı ise yakıt artar, temel nedeni avans gecikmesi.

10. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler beklıyoruz bakalım parcayı bu aksam kılavuzu okudum ılk 300 km sert fren yapmayın dıyor ben daha ılk gun abs calısıyormu dıye bı dunya fren yaptım problem olurmu acaba

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok olmaz yaw..onlar birazda abartıyorlar..yani ilk alınan araba hiç ani fren yapamaz mı yani o zaman fren yapmayalım vuralım gitsin :) takma kafaya..sadece motoru açacam diye zorlamayın yeter..yani 4000 deviri geçmeyin 2000 km.. ve aracınızı her vites konumunda 2200-2500 devirlerde sürün..2700-3000 devirlerde vites değiştirin

hayırlı olsun aracınız..

Düzenleyen : mdx78

12. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sagolasın bılgıler ıcınaraclarımız aynı herhalde senın yakıtın nasıl mdx

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kusura bakma epeydir forumla ilgilenmeyince ancak cevap yazabildim..

son zamlardan sonra..30-31 krş a çıktı.(yazın 27 ye iner).ama yakıt çok göreceli bir şey bulunduğun şehir..ilk kalkıştan sonra kaç km sonra stop ediyorsun ve o yolda kaç kere lambalara takılıyorsun..

ben havalar iyiyken 7 lt..normal soğuklarda 8 litre..şiddetli souklarda 8.5 litre yakıyorum..araç 1.4 benzinli..

vuruntu sensörü ağrızalı demişler servisten bunu sırf yakıttan şüphelenerek mi gittin..yoksa motor "check" lambası yandı mı..veya motor daha sesli çalıştı mı?

**bizim era larda debriyaj çok yukardakavrıyor... ilk aldığımda bende çok stop ettirdim..önce debriyajdan ayağını hafif çekip boşluğu alacaksın sonra gaz vererek kalkacaksın..12 litre bayağı çok ama..3000 km den sonra yakıt oturuyor..motor ise 15 000 den sonra açılıyor..3500 devir üstünde aşırı uğultu yapar motor bu uğultular 15 bin den sonra azalır..
    Düzenleyen : mdx78

14. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar servıse genel bı bakım ıcın goturdum bır ıkı hafta sonra gel bı kontrol edelım demıslerdı .hatırladıgım kadarıyla daha hıc stop etmedım debrıyajla alakalı olarak bıde 3000 devrın ustune cıkmadım aslında aracı sagır acmak ıstemıyorum 1500 km gıbı olsa bı uzun yola cıkıp bıraz uzatayım dıyorumyakıt dedıgın gıbı duser ınşaallah yoksa bu ortalamayla hıc bınılmez eraya aslında eskıden 2001 accentım vardı o co guzeldı onu aramayalımda

15. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugun takım olarak petlasın kar tıpını aldım 320 ye geldı hakıkaten kar ve buzda 10 numara

16. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    getz 1.3 otomatik düşük devirde ilerlerken hızlanmak için gaza bastığımda (aşırı değil) obd den baktığımda 2500 devirde 26 olan ateşleme avansı 14 oluyor ve motor boğulup bayılıyor

acaba araçta tekleme varda otomatik olduğu için hisetmiyor olabilirmiyim rölantide oynama falan yok klimayı açınca motorda titreme oluyor o kadar
    Bujiler yeni
    Buji kabloları yeni

17. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

getz 1.3 otomatik düşük devirde ilerlerken obd den baktığımda 2500 devirde 26 olan ateşleme avansı hızlanmak için gaza bastığımda 14 oluyor ve motor boğulup bayılıyor ayağımı gazdan çekince avans tekrar yükseliyor ve gaza az basarsam çekiş harika oluyor ama rampalarda veya yüklüyken aynı şeyi yapamıyorum...
    Deneme amaçlı vuruntu sensörünün fişini çektim çekişte hiçbirşey değişmedi hatta bir süre böyle kullandım arıza ışığı falanda yakmadı

rölantide egzozdan bu ses geliyor gaz verince azalıyor....

18. hsyn50

hsyn50 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Salih
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar. 96 model otomatik vites Accent kullanıyorum. 5 yıl önce satın almıştım, ilk arabam olduğu için işi de pek bilmiyordum. Vuruntu sensörü ile ilgili bir sorunum var . Şöyle ki vuruntu sensörünün fişinin takılı olmadığını fark ettim. (Benzinde çlışırken aşırı silkeleme gaz yemeyerek çalışıyor du. Gaza geçince nispeten düzeliyor bu şikayetler. ) Sensörün fişini takınca benzinde iken hiç değişiklik olmadı. Sensör 3pinli kontak açıkken/araç çalışırken sensörün takıldığı fişte 5volt elektrik varmı die voltmetre ile (-)yi şaseden alarak baktım, 3pinin hiç birinde elektrik yoktu. Zaten sensörde çoktan miyadını doldurmuş , 5v referans voltajı kablosunda olmadığından yeni sensör de almadım. Aynı zamanda Araçta katalizör yok/sökülmüş, O² Sensörü de mevcut değil haliyle onun fişide ortalıkda görünmüyor... benzinde bu anormal çalışmasını vuruntu sensörü, O² sensörüne bağlı olmadan çözmek mümkün mü, en azından vuruntu sensörünü nasıl tamir ederim.
    Bide
    yumurta kasaların ECU su aracın neresindedir.
    Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş