Dün volvo s80 in orjinal müzik tesisatını dinleme fırsatım oldu ve arabasına bır cok tesisat yapan arkadaslarımın araclarından cıkan sesden daha net ve derinden bi ses çıktıgına şahit oldum acaba o orjinal hoparlörden bulabılme ımkanımız olurmu..
amfi vardır o araçda bazı hyundailerdede var (orjinal fabrika çıkışlı amfi) o yüzden o kadar güzel çıkıyodur Düzenleyen : getz34
anfi var muhakkak ama bizim tesisatlarda ses yükseldikce cok bozulma oluyor ayrıca o hoparlörler kartondan yapılma oldugunu gördüm..
iyi bir tesisat o dediğin ses kadar kaliteli ses çıkartır, piyasada tesisat döşüyorum diyenlere inanmayıp işin aslını öğrenirsen daha neler duyarsın neler. ikinci bir konu daha var, otomobilin içiyle dışını ayıran izolasyon ne kadar kuvvetli olursa ses de o kadar güzel gelir. volvo s80in ses izolasyonu genesis hariç tüm hyundailerden daha iyidir diye tahmin ediyorum.
izolasyon başlı başına en önemli faktörlerden biri muhakkak.. Sanırım volvonun tesisatı dolby 5+1 sistem kurulu bu hoparlörlerden bulmamız mümkünmü sıfır veya ostimden çıkma filan...
ben çıkma bmw 520 hoparlörü kullandım, bu hoparlörlerin bir hikmeti yok, onlara vereceğin paraya kesinlikle iyi marka iyi bir hoparlör alabilirsin.
bizim sonatalardada ses sistemi çok iyi sahibi olduğum önceki araçlarıma orantılarsam vectra passata hatta volvo s40 ımda olmuşdu ses sistemi onlardan kat ve kat iyi ..binen zaten arabada tesisatmı var anfimi var diyor şaşırıyor.
starex alıp içine düğünlerde kullanılan kolonlardan koymayı planlıyorum ^^https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
FreQUeency bence bırak şu kolon işini sanada böyle bi tesisat yapalım bu benim ses sistemi http://www.youtube.com/watch?v=AJI8QFB7KfQ&list=UU-5RuXOAi2Cz-u0y05R54Ng&index=13&feature=plcp
<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Arkadaşın civicte bunun kadar güzel olmasa da bol baslı bi tesisat vardı. Millete hava atayım derken sesi fazla açınca arka plakalık yerinden fırlayıp arkasından gelen arabanın kaputa yapışmıştı <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; "> <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Benim de tez zamanda Sonata'nın hoparlörlerini değiştirmem gerekiyor.