Abilerim kardeşlerim çoğunuzun haberi vardır Volkswagen'in Amerika'da ki dizel araçlarında "Salınım Gizleme" yaparak emisyon değerlerini düşük gösterdiği ama gerçek emisyonun normalin 10 ile 40 katı kadar olduğu söylendi.Bu iddiaların sonucunda Volkswagen dün borsada %-17.14 ile kapattı bugün şuan durum %19.Aynı şekilde Frenkfurt borsasında işlem gören Porsche'nin şuan günlük kaybı %18. Audinin kaybı ise %13. Bu konu hakkında sizin de fikirlerinizi almak isterim bu gerçekten bir emisyon olayı mı ? Yoksa Amerika tarafından Alman ekonomisini hedef alan bir saldırı mı ?Bu gidişat Volkswagen'i nasıl etkiler Türkiye pazarına etkisi nasıl olur ? Fikirleriniz neler
Amerikaya para lazım ama vw bence burda masum değil aksi halde yıkardı ortalığı D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence asıl problem emisyon değerlerini düşük göstermesi değil. bunu yapış biçimi. Söylenene göre özel bir program kullanıyorlarmış. bu program sayesinde ölçüm sırasında emisyon değerleri düşük görünüyormuş. yani direk olarak sahtekarlık söz konusu.
Bence bir şey olmaz, aksine TR'deki müşterileri sevinir "belki Amerika'da filan satılmazda üretilenler bize yönlendirilir bizde daha az beklemiş oluruz sahip olmak için". Bu arada çok eleştirdiğimiz ülkemizdeki silindir hacmine dayalı vergi sistemininde aslında ne kadar garanti bir yöntem olduğunu öğrenmiş olduk.
bu olayın altında bir çok neden var tek emisyon değerlerinden değil bu siyasi bi takım oyunlarda var. Ben tuv de egzoz emisyon tekn. olarak çalıştım gelen yeni 2012-13-14 model wv araçlarında değerler normal çıkıyordu. Başka bişeyler dönüyor sanki....
2013-2014 model otomobil sınıfındaki araçların henüz muayene zamanı gelmedi. Bizdeki ölçümler referans aralığında kabul edilebilir olabilir lakin orada vergi bunun üzerinden hesaplanıyor galiba bu yüzdende üreticinin vaat ettiği düşük değerler söz konusu.
2009/ 2015 yıllarını kapsıyor ABD de 482 bin araç dünya çapında 11 milyon aracı kapsıyor yani sahtekarlık değil
Hocam fenni muayne gelmedi fakat çekme belgeli olarak gelenler oluyordu. tekrar trafiğe sokmak için... en son dedğiniz olabilir mantıkllı.
Burada sorun muayenede gorulemez cunku muayene sinirlari vaat edilenlerden muhtemelen cok cok yuksektir. Zaten bu tur yazilimlarin kullanildigi otomativ dunyasinda konusuluyordu. Araclarimizda o kadar hayvani yazilimlar var ki. Benim dusuncem basta ford olmak uzere digerlerinden de bu tur haberler alacagiz. Daha komik bir bilgi. Buldigim kadari ile vag grubu bmw ve hatirlamadigim bir cok firma bir modul yardimi ile motor seslerini amplife edip ses sistemi vasitasi ile surucuye veriyor. Motor akustigi icin yapilan calismalari bilseniz sasar kalirsini. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amerika ne Zaman'dan beri doğacı oldu VAG ın ticari faaliyeti koca Türkiye'den büyük abd ceza kesmiş ne yazar Sent from my iPhone using Tapatalk
Vergi sistemi şansa denk gelerek kurtarıyor, vergi sisteminin bu şekilde olmasının asıl sebebi böyle şeyler değil, başka ülkedeki arabalar burada satılmasın diye de değil Türkiyedeki havayı daha temiz tutmak için hiç değil bence vergi sistemi bu işe bulaşmak istemeyenlerin ve motor yağı ve benzin kokusu görünce köşe bucak kaçan sürekli makam aracıyla gezen genellikle kendi başına yoğun trafikte araç kullanmamış olan insanların tamamen klişe olarak ezberledikleri ''motor hacmi büyük araba devletin başına daha büyük dert daha kuvvetli daha çok yakar daha çok kaza yapar'' mantığıyla hazırlanmış bence bu da bence doğru bir iş değil aynı model kocaman ağır bir araba aynı vergiyi veriyor ufacık hafif arabada aynı vergiyi veriyor ithal yada yerli üretim farketmiyor sırf motorların hacmi aynı diye, bir başka ülkeden kopya çekilmiştir zamanında bu kesinlikle övünülecek yeri yok bence. Bu vergi sistemi uzun süreden beridir öylece gidiyor, ama biz basıyoruz gitmiyor Eksoz emisyon ölçüm istasyonu volkswagen in saldığı maddeyi ölçmüyor bence. Nitrojen oksit falan yazıyordu bir diğer konuda ama TüvTürk sadece karbon monoksit ölçüyor, halbuki eksoz gazında bilmem kaç yüz çeşit kirletici madde vardır Yusuf un bahsettiği vergi mevzusu gibi bu eksoz ölçümüde ülkemizde eh işte varmı var birisine yaptırdık birisinden kopya çektik birisine taşeron olarak verdik tarzı birşey. Eksoz muayenesinden geçmeyecek tarzda araç attığı dumanda kokudan gözle görülerek bile anlaşılacak nerdeyse Ama muayene istasyonları var hatta muayene istasyonları doğuş grubunun elinde olduğu sürece bütün volkswagenler muayeneden geçecek şekilde eksoz emisyon şartnameleri talimatları ayarlanıverir http://www.tuvturk.com.tr/konsorsiyum.aspx zaten memlekette eksoz gazı emisyonu değerleri tutmayan araba için yapılabilecek çözümleri bulmak zor olacağı için de ölçümler sadece karbonmonoksit ile sınırlı tutulmuş bence tamirciye yada servise gidip nitrojen oksit partikül ppm değeri fazla çıktı nasıl çözeriz diye anlatsak yandık Fakat borsada ciddi zarara uğratmışlar. Hisselerdeki kayıp nerdeyse yüzde 20 bu az değil. Yinede Türkiye de Vw tüketicisini etkileyen birşey olmaz.
Dediğiniz gibi sadece saçma bi şekilde karbonmon oksit oranı ve duman koyuluğu ölçümü oluyor fakat bi marka gözeterek standartlar belirlendiğini düşünmüyorum. Çalışırken biz adama karbonmonoksiti anlatamıyorduk abi sen nitrojen oksit partikül diyorsun
Böyle şeyler var bende nitrojen oksiti hızlı ve öfkeliden biliyordum meğer dizel motor bunu az miktarda atık olarak eksozdan salıyormuş heralde dedim ben bile anlamadım altta resim koydum heralde bunlar gibi birşey
Genellikle azot oksit ve azot monoksit olarak çıkar araçlarımızdan nitrik asit bu azot oksitin bileşiklerin içinde olan az miktar maddedir. canlılar için karbonmonoksit ile beraber zararlı olan gazlardandır.
uzaydan tdi buluşması. yazılımlı tdi bir vw buluşmasını nasıl bulabilirsin ? tabi ki onların motor ışıklarına bakarak insanlar vw buluşması düzenlediğinde dış uzaydan bunu görebilirsin (motor arıza ışığı )