merhaba arkadaşlar benim arabamdaa debriyajdaki titreme yüzünden 70.000 kilometredeyken baskı balata değiştirdik. orjinal baskı balata. fakat değişimden 10.000 kilometre kadar sonra gene debriyaj titremeye başladı. özellikle geri geri kalkışlarda çok fazla titriyor. adeta arabayı hoplatıyor. şu an 110.000 de. sanırım volanın sökülüp tornalanması gerekiyor. tahminim bu tabiki ? sizce nedendir ? eğer volan dan ise daha önce volan tornalatan arkadaşların bu işin nasıl olduğunu ve maliyetinden bahsetmeleri bizim için iyi olacaktır. teşekkürler herkese
debriyaj setini orjinalmi taktırdınız.eğer değilse bu yüzdende titrer.debriyaj seti değişirken volan taşlanması gerekir işin garanti olması açısından.
bana 70.000 km deyken geldi araba. anormal titreme vardı. üzerinde orjinal fabrika çıkışı baskı balatası vardı. fakat araç devamlı şehiriçi kullanıldığından debriyaj çok sertti. yani ağırdı. basıp çekerken sol bacağım kopacak gibi oluyordu. istanbuldan orjinal baskı balata getirttik. değiştirdik. bir müddet titremedi. sonra gene titremeye başladı. sanki volanttan gibi geldi bana. çünkü yeni baskı balataya rağmen gene eski baskı balatadaki gibi titriyor debriyaj.
Volant tornalama işçiliğine 90 TL gibi para istemişti yanlış hatırlamıyorsam servis. Faturada hizmet bedeli olarak toplu tutara kestiği için göremiyorum. Tek bildiğim, çok titiz ve dikkatli yapılması gereken, dolayısıyla serviste yaptırılması çok daha iyi olacak bir işçilik. Aksi takdirde büyük masrafa sebep olabilirmiş.
volant ne arkadaşlar o kadar para verdim valeo debriyaj balata yaptırdım bide taşlama mı yaptıracam... alt merkez üst merkez ayarsızlık var 2000 devirden sonra araç aniden patinaja düşüyor yada 2000 devirden sonra istediğin kadar gaza yüklen 1 km hızlanmıyor deliricem ..
volantı servis taşlayamaz ondan eminim. ya rektefeciye taşlatacak yada tornacıya. hassas olması gerekli elbet. bir nevi disk taşlama gibi birşey sanırım. ama yaptırmadım baskı balata değiştiğinde şimdi çok pişmanım. ben balataları değiştirmeden önce fren disklerimide taşlatmıştım. şimdi frenler sıfır araçtan farksız. devamlı birbirine sürten parçalarda (baskı balata yada fren aksamı vb.) biri değişiyorsa diğerinden de bir paso aldırmak lazım bence.