Merhaba, Aracım 1.5 crdi vgt hyundai getz 2007. Arabamda hareket halinde gaza basınca devir yükselmesi var ancak hızlanma zayıf. Balatanın bittiğini ve kaçırdığını düşünüyorum. Bu durum yokuşlarda daha da belirginleşiyor. Krank arka keçesinde de şanzıman altında terleme oluşturacak şekilde yağ kaçağı var. Tüm bunları tek seferde çözmek için baskı balata seti ve keçe alıp değişimini yapacacağım. İnternette ve klavuzlarda net bir tork değeri bulamadım. Özellikle volan ve baskı olmak üzere şanzımanın da tork değerlerine ulaşacağım bir kaynak var mı?
merhaba, Volant : 7-8kg Baskı : 1,2-2,2kg Sıkma sırası: şanzıman tarafından motora doğru giren cıvatalar (üst) : 6,0-8,0kg motor tarafından şanzımana doğru giren cıvatalar (alt) : 4,5-5,5kg
Sevdiğim ustalar zamanla ya kazıklamaya ya da işi çıraklara bırakıp arabanın canını okutmaya başladı maalesef. 2 ay önce motor yaptım araca yerim takımım var. Dokunmadığım tek burası kaldı havalar bozmadan bunu da yapma niyetindeyim.
son 4 yıldır kendi tamirat ve bakımlarımı kendim yapıyorum. maalesef artık usta kalamdı piyasada, bir yeri yaparken başka yeri bozuyorlar, daha büyük masraflar çıkartıyorlar. elinizden geliyorsa en temizi kendinizin yapması.
O zaman ücreti karsılıgında bizede ufak tefek işlerde yardımcı olun.Hem güvendigimiz kişiye gidelim hem kazıklanmayalım hem siz kazanın.