Merhaba arkadaslar bugun getzimle vitesi 5den 4de cekeyim derken dalginlikla 2ye cektim. Hizim 80di 2ye cekince devir 4000ni gecti hemen 4de geei cektim bi muddet sonra araba gaz yemedi ariza lambasi yandi. Ariza lambasi 1 hafta oncede yanmisti usta egr valfini temizlemek lazim dedi. Yine lamba yanarsa stop et calistir devam et dedi. Bende oyle yaptim stop ettim ve yola devam ettim. Suan arabanin gucunde ve sesinde bi sorun yok gibi. Acaba vitesi 2ye cekmek bir zarar vermismidir yoksa ariza lambasi egr ile ilgilimidir yine ?
YouTube de 5 den 1 e çekeni izledim başı dertten kurtulmadı. İnşallah bir sorun olmaz kontrol ettirin derim
Aracınıza bişi olmuşmudur bilmem ama sürekli gittiğim bakım yaptırdıgım ustam var. baya iyi eski bir usta ben böyle araç testi görmedim aracı yapar eder tamamlar teste çıkarır elini aracın her yerine yaslarsın tutunacak yer ararsın frenlerini hızını öyle bi test ediyorki ralli şöförü gibi hastayım yani o aracı test ederken devir manyagı yapıyor ve asla bişi olmuyor her araca yapar onu sizede bişi olacagını hiç sanmam
hyundai getz 1,5 crdi dizel 80 km hızın 5.vitesteki motor devri 1769 rpm 80 km hızın 2.vitesteki motor devri 4953 rpm 1769 rpm den bi anda 4800-4900 devirlere çıkmış... Motor devri açısından kritik eşik Geçmiş olsun umarım birşey çıkmaz..
biyel koludur o piston ile krank mili arasındadır eğilip eğilmediğini anlamak için motoru açıp dört pistonu yerinden çıkarıp biyel kollarını ayırıp fabrikasyon ölçüler ile karşılaştırmak amacıyla kumpas ile yada mihengir ile ölçmek gerekir.
İnşallah birşey yoktur. 5 den 2 ye atmıştı car repairs adlı kanalda. Birşey olmayınca bir sonraki gün 5 den 1 e atmıştı volanın dişi volandan ayrılmıştı. Ama tehlikeli bir şey arıza lambası sönmüşse sorun yoktur tahminim.
benzinli motorun gözünü seveyim benim benzinli getz zaten 2. vitesle rahat 70 yapabiliyor 80 de yapar ben yapsaydım devir 6000 lere fırlar hiçbirşey olmazdı dizele bak hele 4000-5000 devirde son limiti görüyor dizeli sevemedim bir türlü babam gelmiş yeni arabayı dizel al dizel al yok dedim dizel mizel kara dumanlı tren yada küçük kamyoncuk gibi gır gır gır gır yok abi torku yüksek yakıtı az vs. hayır hayır beni cezbetmiyor.
sıkıntı etme hocam eski model suzuki swift ile 3. viteste 7000 devirde giderken 4 e atıcaz diye 2 ye attık devir göstergesinde 0 a kadar döndü ibre hiç bir şey olmadı araç 1 senede sıkıntı çıkmadan kullanıldı motorlar öyle çıt kırıldım şeyler değil
Arıza lambanız yine egr den dolayı yanmıştır. Yüksek devirlere çıktınız ve egr kapanması gerekirken tam kapanmadı, egr akışı fazla oldu ve lambayı yaktı büyük ihtimalle. Bakım amaçlı da olsa muhakkak egr yi temizletin derim. Hatta sadece egr değil manifold ile beraber temizletin. Hava akışmetrenin değerlerine bakın , az değer üretiyorsa yine egr hatası verme sebebidir. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vitesi 2'ye alıp ayagimi debriyajdan cekince devir yukselince hemen debriyaja basip 4e taktim. Muhtemelen dediginiz gibi egrden dolayi cunku ariza lambasi 1 saat sonra söndu. bayram sonu ustaya gidecegim ariza kaydina baktirip egryi temizletecegim.
Akış metreyi unutmayın derim. Forumda akış metre ( maf sensörü) değerleri ile ilgili konu açmıştım araştırdıysanız görmüşsünüzdür. Muhakkak kontrol edin , ettirin. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi