Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

vites

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eyp tarafından 9 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar merhaba benim 4. vitesle ilgili bir sorum olacak.aracımın kitapçığında 5. vitese geçmek için hızın 75 km olması gerekiyor.ama uzun yolda dikkat ettim 4. viteste 100-120 arası araç rahat gidiyo vites istemiyo(düz yolda tabi)yolculuk esnasında müzik dinlediğim için belki de motordaki değişikliksesini duymamış olabilirim .bu normal mi.

2. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 80 gibi 5 e geçiyom

3. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aracın benzinli era ise...senin tespitlerin doğru olmakla beraber 75 km nin üstüne çıktığın zaman 4. vitesle yola devam etmen boşuna benzin harcamandır kardeş..yoksa 4.v de tabiki 120 de yaparsın..ama en az %20 fazla yakarsın.

motorun titrememesi için 5. vitesde 70 in altına düşmeyin..düşüyorsanız 4.v e düşürün aracınızı

Düzenleyen : mdx78

4. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum.....

5. murat yağcı

murat yağcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim dizel erada 5 geçmek için 90 km geçiyorum yoksa daha aşagıda vites atarsam araç güçten düşüyor gibi geliyor bana turboda devreye girmiyor

6. Misafir

Misafir Guest

Turbo her daim devrededir ancak 1750 - 1800 devir sonrası performansını vermeye başlar, daha düşük devirlerde araç atmosferik gibi çalışır.

7. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yok ben zaten 75-80km civarı 5.vitese geçiyorum.ama yolda dikkatimi çekti baktım motorda bi zorlama belirtisi görmedim araç normal gidiyor dikkatimi çekti.yoksa kitapta verilen km-vites aralığında değiştiriyorum.

8. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben vites değiştirirken devir saatine bakıyorum.4.viteste 2500 devirin üzerine çıktığında 5. vitese geçiyorum ki buda 80 - 85 km hız durumunda gerçekleşiyor.

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ok..doğrusuda bu zaten..

ama şunuda belirteyim araç sollarken vitesi 4 e düşürüp gaza iyice basarsan daha atik ve güvenli sollama yaparsın. 4 e düşürünce devir %20 artar dolayısı ile tork ve çekişte artar..ama bu dediğim 80-110 km hızlardaki sollamalarda geçerli daha yüksek hızda zaten devir çok yükseleceği için 4. vites için son hıza gelmiş olursun araç daha da hızlanmaz..

max hızın 90 km saat olduğu ülkemizde 5 vitesli benzinli araç normal zaten. benzinli aracın 6. viteste çekebilmesi için 110-120 yi geçmesi lazım. kısaca 6. vites otobanda ve hızlı araba kullananların işine gelir. bizim era da da 6. vites olsa idi fena olmazdı aslında..ben ş.dışı gezilerimi en çok (yılda 2-4) kez ankara-istanbul otobanında yapıyorum, hız sınırı 120 ama sürekli 5. vites 120 gitsem dünya benzin gider..bazı yollarda 6 yı istiyor kısacası

Düzenleyen : mdx78

Bu Sayfayı Paylaş