merhaba arkadaşlar benim 2001 model 1.5 16 v 102 beygir accent aracım var.1-2-3 vites geçişlerinde (özellikle motor soğukken)zorluk çekiyorum.bu normalmidir.vites kutusu yağımı değişmesi gerekiyo.birde yeni sıralı sistem lpg taktırdım(atiker)araç sabah ilk çalışmada 2-3 marşta alıyo.takan şirket 200-300 km benzinde bin düzelir dedi.motor yağı olarak ta 10W 40 kullansam uygun olurmu.yardım ederseniz çok sevinirim.
Sitemize Hoş Geldiniz Konuyu Yanlış Yere Açmışsınız Ayrıca Sitemizi Bir Gezmenizi Tavisiye Ederim AradıgınızBir ÇokKonu Mevcut Arama Moturu Size Yardım Edecektir
Aramıza hoşgeldiniz. Vites geçişlerindeki zorluğun genel nedeni debriyaj sisteminde hava olmasıdır, yetkili servis ufak bir işlemle havasını alabiliyor. Aracınızda sabahları yaşadığınız sorunla ilgili akü kutup başını çıkartıp 2-3 saat beklemeyin, sonraki çalışmada rahat çalışırsa araç beyninin hafıza elektriği pinine röle takılması gerekiyor.
serdar hocam merhaba.benim hyundaı accent 2001 1.5 16 v aaracıma yakın zamanda ilk defa atiker sıralı taktırdım.araç sabahları genelde soğukta ilk çalışmada zorlanıyor bazen hiç çalışmıyor.araç öksürüyor diyebilirim.mesela zar zor çalıştı diyelim benzinde araç ısınana kadar gaz yemiyor hafif gaza bastığımda stop edecekmiş gibi oluyor.ısınıp gaza geçtiğinde sorun yok.araç ısındıktan sonra yarım kontakla rahat çalışıyor.ben yozgattayım ve servis maalesefyok.araç ilk çalışda benzinde çalışırsa eğer müthiş bir benzin kokusu geliyor egzos dan.arabayı stop ettiğimde depodan garip bir pat pat pat diye sesler duyuyorum 10-15 saniye nedendir.sıralıyı takan servis map sensörü arızalı olabilir diyor.sanırım deneme yanılma yöntemiyle çözmeye çalışacak.enjektöe temizleyici de kullandım.lütfen yardım edin sogudum aracımdan.