Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

vites zor geçme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ma-ka-sa tarafından 25 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. ma-ka-sa

ma-ka-sa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar benim 2001 model 1.5 16 v 102 beygir accent aracım var.1-2-3 vites geçişlerinde (özellikle motor soğukken)zorluk çekiyorum.bu normalmidir.vites kutusu yağımı değişmesi gerekiyo.birde yeni sıralı sistem lpg taktırdım(atiker)araç sabah ilk çalışmada 2-3 marşta alıyo.takan şirket 200-300 km benzinde bin düzelir dedi.motor yağı olarak ta 10W 40 kullansam uygun olurmu.yardım ederseniz çok sevinirim.

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sitemize Hoş Geldiniz
    Konuyu Yanlış Yere Açmışsınız
    Ayrıca Sitemizi Bir Gezmenizi Tavisiye Ederim AradıgınızBir ÇokKonu Mevcut Arama Moturu Size Yardım Edecektir

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz.

Vites geçişlerindeki zorluğun genel nedeni debriyaj sisteminde hava olmasıdır, yetkili servis ufak bir işlemle havasını alabiliyor.

Aracınızda sabahları yaşadığınız sorunla ilgili akü kutup başını çıkartıp 2-3 saat beklemeyin, sonraki çalışmada rahat çalışırsa araç beyninin hafıza elektriği pinine röle takılması gerekiyor.

4. ma-ka-sa

ma-ka-sa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam merhaba.benim hyundaı accent 2001 1.5 16 v aaracıma yakın zamanda ilk defa atiker sıralı taktırdım.araç sabahları genelde soğukta ilk çalışmada zorlanıyor bazen hiç çalışmıyor.araç öksürüyor diyebilirim.mesela zar zor çalıştı diyelim benzinde araç ısınana kadar gaz yemiyor hafif gaza bastığımda stop edecekmiş gibi oluyor.ısınıp gaza geçtiğinde sorun yok.araç ısındıktan sonra yarım kontakla rahat çalışıyor.ben yozgattayım ve servis maalesefyok.araç ilk çalışda benzinde çalışırsa eğer müthiş bir benzin kokusu geliyor egzos dan.arabayı stop ettiğimde depodan garip bir pat pat pat diye sesler duyuyorum 10-15 saniye nedendir.sıralıyı takan servis map sensörü arızalı olabilir diyor.sanırım deneme yanılma yöntemiyle çözmeye çalışacak.enjektöe temizleyici de kullandım.lütfen yardım edin sogudum aracımdan.

Bu Sayfayı Paylaş