Merhaba arkadaşlar.Sizlere aracımın vitese geçmesi hakkında danışacağım. 2007 model 1.4 Era Team aracım var.Bazen 80-90 la felan giderken ya da daha düşük hızla vitese geçmekte zorlanıyorum.Dikkat ettim debriyaja sonuna kadar basıyorum vitese geçişi zor oluyor. Bazen araç titreme yapıyor durmam gereken yerler oluyor ya da aniden bir şey çıkıyor fren yapıyorum arabanında devrini düşünüyorum, titreme olduğu için tabi vitesi küçültmem gerek küçültüyorum ama titreme çok oluyor 3.vitesteyken 2 ye geçiyorum titreme hala devam 1 e geçiyorum araba bu sefer fazla sarsıyor öne gidecekmiş gibi sanki uçuyor. Geri vitese geçerken bazen geri vitese almama rağmen araç gitmiyor zorluyor bazen beni özellikle geçen gün geri vitese aldığımda gelen ses sanki kaza yapmışsın gibi baya bir şiddetliydi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba.İyi günler dilerim. Düzenleyen : Emrah.TR
Şanzımanda bir sıkıntı veya ayarsızlık olduğu kesin. Bence halatlarda olabilir. Anlayan bir ustanın bakması lazım. Şanzıman önemlidir. Bu şekilde kullanılmaz hem tehlike yaratır hem de sürüş zevkinden olursunuz.