aracımla vites 2 de ilerlerken özellikle sıkışık trafikte durmaya yakın yavaşladığım zaman vites 1 e düşmüyor ve öndeki araba hareket etmeye başlayınca mecburen tam durmadan gaza basıyorum sanki vites boştaymış gibi araba gaza basınca direk devam etmek yerine hareket edemiyor ama gazın sesi geliyor sanki araç boştaymış gibi. bu durum normalmidir manuel araçta hızı 5 bile olsa 2. viteste biraz zorlayıp sıkıntı olmadan devam ederdi.
ehliyeti alırken direksiyon eğitiminde hoca araba tam durmadığı zamanlarda 1. vitesi kullanma demişti.siz durumu anlatınca o geldi aklıma
Otomatik araçlarda normal mi acaba diye düşündüm araç vitesi 1 e çok geç düşürüyor diğer tucson kullanıcılarında Nasıl bu durum
Evet otomatik başta belirtmeyi unutmuşum zaten bu yüzden Manuel'le kıyasladım sorumdaki son cümlemde.
Otomatik araçlar genelde soğuk olduklarında saçma sapan şeyler yapar bu yaşadığın durum soğuk iken oluyor ise o zaman birde şu şekilde dene derim. Aracı çalıştır bir kaç dakika çalışsın sonra aracı D konumuna al bir dakika yürümeden bekle ve sonra dene.