selamlar bugün arabayı tamirciye götürdüm yağ değişimi antifiriz ,ilavesi ,motor kapak contası ve direksiyon kayışı değiştirildi . ardındanda motoru yıkattım .buraya kadar bir problem yoktu fakat eve dönerken viteste bi terslik olduğunu anladım geçişlerde takılmaya başladı .tekrar servise geri döndüm usta baktı bişey yok dedi ama ben sorun olduğundan emindim neyse dedim. başka bir servise gittim içim rahat etmediği için .ordaki usta baktı etti bana vites halatlarında problem olduğunu söyledi .orda kontrol sırasında şunuda farkettim araç çalışmazken vitesler gayet yumuşaktı .aracı çalıştırınca takılıyordu .usta daha sonra vites geçişi için aracı olan bi parçayı iptal etti vites dahada yumuşadı ve kesin olarak problemin vites halatlarında olduğunu söyledi .120 lira orjinal halat 30 lirada işcilik alıcak sizce fiyat normalmi . ?
zor değilde atarken takılıyordu geçemiyordu sonra tekrar boşa alıp tekrar vites atmaya çalışıodum ard arda. daha önceden sadece geri vitese geçerken yapıyordu ama bugün itibariyle diğer ara viteslerde de yapmaya başladı özellikle 1. viteste
Merhabalar aracınızın modeli ve trafiğe çıkış tarihini yazarsanız parça fiyatı konusunda yardımcı olabilirim. teşekkürler..
Konuyu hortlatmış gibi oldum biraz ama 98 1.5 gls yumurta kasamda özellikle 1. vitese geçmede bazen inat ediyor. Işıklarda falan boşa aldığımda 1 e atarken çok zorlanıyorum resmen tofaş vtesi gibi vura vura atmak zorunda kalıyorum. Neden olabilir acaba bu ? Sadece 1. vites geçişinde yaşıyorum bunu.
sekromeç ile alakalı olabilir. bende de yumurta kasa vardı en rahat 1. vites geçiyordu sanırım. bence fazla zorlamadan bir baktırmakta fayda var.
Araç 2 aya yakın bir süredir garajda yatıyordu. Daha öncedende vardı böyle bir sorun fakat çok nadir yapardı. Şimdi ise en az 3 kere kaldırıyorsam arabayı 1 inde mutlaka yapıyor. Sanayiye bıraktım tekrardan bakalım çözülür umarım. Teşekkürler ilgilendiğiniz için
şimdi hatırladımda H100 kamyonetimizde halatlar ile ilgili sorun yaşamıştık içine su yada yağ hatırlamıyorum kaçmış bir şekilde ve toz pas artık ney yaptıysa değiştirmek gerekmişti. ama yanlış hatırlamıyor isem tüm viteslerde sorun olmuştu bizde.