Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vites geçişlerinde sorun...

'Accent Forum - Club' forumunda under tarafından 18 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar accent 99 yeni aldım.
    İlk başta acemilikten zannettim ama araba 1. vitese ve geri vitese geçirirken bazen çok zorlanıyorum.Bazende kolayca geçiyor.

Bu normalmi yoksa benim araba ayarmı istiyor? Debriyajı yükselttirsem faydası olurmu?

Birkaç şey daha sorayım.

Araçta sıralı LPG var.Önce benzinde çalışıyor bir süre sonra LPG ye kendi geçiyor.Arabayı ilk çalıştırdığımda bazen çalışıyor fakat hemen sonra stop ediyor.havaların soğuması etkilermi?

ve ilk çalıştırdığımda gaza basmasam dahi sanki gaza basıyormuşum gibi devir kendi kendine yükseliyor sonra normale biniyor.Bu normal mi?

Birde bu arabanın gaz pedalı çokmu sağda yoksa banamı öyle geliyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : under

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    şanzıman yağı 30,000 km de bir değiştirilmeli. eğer uzun süre değişmediyse, değiştirmenizi tavsiye ederim.

ilk çalıştırmada motor soğukken otomatik jikle devreye girdiği için normalde 850-900 devirde çalışıyorken, 1300-1400 devirde çalışabilir. zengin karışım yaptığı için normal bir durumdur, motor ısındıkça normal seviyesine dönüyorsa sorun yoktur.

aynı model başka bir araç ile kıyaslayarak gaz pedalının normal mi yoksa fazla mı sağda olduğunu anlayabilirsiniz.

3. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Motor ısınınca düzeliyor zaten.normal demekki.
    şanzıman yağını kontrol ettireyim o zaman.yağ bu kadar etkilermi vites geçişlerini? ha birde araba ısınınca geçişteki sorun azalıyor.

bazen kalkarken 1 e geçti sanıyorum araba gitmiyor muhtemelen araba 3 te kalmaya çalışıyorum ama baya bi uğraşıyorum 1 e atmak için...

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araçlarımızın şanzımanları ısınmadan geçişlerde bu tip zorluklar yaşatabiliyor. Bu durumu uzun ömürlü olması için tasarlanmış olmasına bağlıyorum. 300-400 bin yapıp ilk günki gibi olan şanzımanlar var. Vitese girmekte zorlandığı zaman yumuşak olarak iterken azcık gaz verirseniz tık diye geçer.

5. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    durduğunuz yerde gecmemezlik yapıyorsa baskı balatanız ayırmadığında da yapabilir.. geçmediği durumlarda debriyaj yenilemeyi düşünebilirsiniz..

6. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşım aynı araçtan benimde var bu araçlarda vites geçişleri motor ısınıncaya kadar sert ısınınca biraz yumuşuyor ben şanzıman yağınıda değiştirdim yine aynı hatta dahada sertleşti diyebilirim değiştirmenize gerek yok bence gaz pedalına gelince biraz sağda alışırsınız

7. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevaplarınız için tşk ler arkadaşlar.demekki bu arabaların huyu böyle .alışacaz napalım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    birde bunların şanzumanları halatlı dediler.onunda etkisi varmı bilemiyorum.

genel olarak beğendim zaten.sürüşü keyifli ve atik bir araç.

stop etme olayıda gaza geçince oluyormuş akşam binince farkettim.motorun soğuk olmasından kanaatimce.birde aracın lpg ayarı yazlık ayarda sanırım onunda etkisi büyük..Benzinde çalışıyor gaza geçince stop ediyor ama ısınınca sorun bitiyor.lpg ayarı yaptırırsam buda düzelir bence.

acaba köksal arkadaşın bahsettiği otomatik jikle lpg de devre dışımı kalıyor yoksa lpg ayarı düşük olduğu için jikle kafii gelmiyormu.ne dersiniz?

tekrar tşk ler...

Bu Sayfayı Paylaş