Merhabalar, Aracım 1.4 start benzinli, 2008 model ve 2100 km'de. Sorunum vitesle ilgili. Özellikle 2. vitese atarken dişliye tam oturmadığı hissini veriyor. Bir kaç kez vites değiştirirken dalgınlıkla 2'deyken debriyaja basmadan kola el attığımda daha dokunur dokunmaz şanzumandan bir gürültü geldiğine şahit oldum. Aynı şeyi bazen geri viteste de yapıyor. Tam oturmadığı için şanzumandan garip bir gürültü geliyor. Sorun debriyajda olabilir mi?
Öncelikle foruma hoşgeldin ve ayrıca yeni aracın hayırlı olsun. Sorun dediğin gibi debriyajda yada şanzumanda olabilir. Aracın garantili, bence hemen servise götür ve göster.
benim araçta da normalde dururken vitesleri kontrol edince hiçbir problem yok ama seyir halindeyken 2 den 3 e atarken sanki bir yere hafif sürtüyor gibi. ses çıkarmıyor ancak sürücü hissedebiliyor. başka viteste böyle sorun yok sadece 3 e atarken böyle oluyor.
aynenbendede oluyo o sorungeri witese ataken hışır huşur sesler gelıyogeçmıyo geri witese sonra debriajdan ayagımı cekip bidaha basıyorum sonra geçior geri witese serwise göstermek lazım :S
geri vitese takımadan önce 3 sn geçmesi gerekiyor diye yazıyor kullanım kılavuzunda buna ragmen yapıyorsa servise gitmekte fayda var..
Daha önce binlerce ke konuşuldu bu konu; Hyundai'nin vites geçişleri genel olarak diğer araçlara göre daha kemikli bir yapıya sahip bu yüzden cırtlama cartlama olması normal bir durum.. Belirli bir zamandan sonra vitesler alıştığı için geçişler daha yumuşak olacaktır..