Merhaba Aracin vitesi 4 ten 3 e alirken girc diye bir ses cikariyir 3 ten 2 ye alirkende yapiyor. Sizce neden yapiyor olabilir?
Alacagim arabada sadece bu sorun var su an yarin expertize sokacagim ve ustaya gosterecegim. Ama sizinde basiniza geldiyse hayir mi ser mi?
Sekromeçlerin kontrol edilmesi gerekenilir yada debriyaj balatadından. Experden sonuca bakarsınız Sent from my iPhone using Tapatalk
Peki fazla bir sorun teşkil eder mi bu durum? Başımı daha sonrasında ağrıtır mı ?Alacağım araç ile binip turladım kullanımı çok rahattı sadece vites geçişlerinde ki bu sorun kafamı kurcaladı. Acaba şanzıman ile ilgili olabilir mi ? Birde arabadan çok anlamıyorum kaputu açtığımızda önümüzde motor duruyor biliyorsunuz, o motorun kenarlarında vidalar var. O vidaların etrafında siyah yağlar var. yani böyle vıcık vıcık değil de, hafif yağ olmuş ve toz kaplamış gibi. Bu durum normal mi acaba ?
Şanzıman bana kalırsa her ihtimale karşı elden geçmeli yani bakımı yapılmalı ama bu şekilde kullanan da çok. Yağlanma belli miktara kadar normal sayılır Sent from my iPhone using Tapatalk
Bakalım, yarın expertize götürüp baktıracağım , eğer önemli şeyler değilse almayı düşünüyorum. 1.3 LX 2002 model. 152.000 Km'de. Alacağım kişi sorunun ücreti kaç para ise tutardan düşeriz sorun değil dedi.