Arkadaşlar 2000 milenyumlarda genelde öylemi bilmiyorum ama 2. vitese geçiş biraz zor oluyor ve 4 den 3 e çekerken genelde çartt ediyor çok iyi devir tuttaramazsam bu şanzumanla ilgilimi acaba yoksa baskı balataylamı anlayamadım 2 yıl öncede vardı ama bu kadar değildi artık hissedilir oldu aynı sorunu yaşan varmı
Evet pek çoğunda var bu bahsettiğiniz sorun. Senkromeç hatasından kaynaklanıyor ve kronik bir arıza. Fakat sadece zor geçme var ise şanzuman yağından kaynaklanıyor olabilir. Ben şanzuman yağını değiştirdikten sonra baya farketmişti.
2. vites öyle hava sıcak olduğu zaman güzel geçiyor soğuk havalarda sertleşiyor tamam yağ ile ilgili ve senkromeç hatasıda bu 3. vitese geçiş olayı enteresan şanzumanmı bozuluyor acaba aklıma kötü şeyler geliyor hep
) rahat olun şanzuman falan bozulmuyor dediğim gibi yağ uzun zamandır değişmediyse değiştirmekte fayda var !
Yok Kasım kardeşim yağı değiştirdim ince denedim aynı kalın denedim aynı bu debriyajı bi ayarlatsam 3. vitese geçiş rahatlarmı onu bilmiyorum işte
Benim aracımdada vardı 3 vites problemi ilk aldığım dönemde yağı değiştirdim baya farketti ayrıca devri tutturunca sorun olmuyor.
Demekki bu kasalarda genel sorun yağı bu sene yine değiştireyim bakalım ben yinede debriyajı biraz daha alta kaydırayım çok üstten kavrıyordu onu kendim ayarlayabilirmiyormuyum acaba bilse bilseee Serdar abi bilir
Bi düğünde denk geldi eski kasa accenti vites sorunundan satmış yine aynı kasa accent almış gene vites sorunu.. Var bu eski kasa accentlerde birşey ..
Bilmiyorumki bir komşum şanzumanının halatlı oluğu gibi birşey söylemişti o ne anlama geliyor bilmiyorumda belki ondandır doruysa tabi
Hyundailer Benim Bildiğim Halatlı..H100 De Halatlı İdi ..Tofaşlarda Direk Şanzımanın Üstünde Lık Lık Sesi Yeter Onun https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
bor power aldım ama motor için o GBX olanı ayrı bir ürünmü ondan birazını şanzumanamı döksem acaba olurmiki
vites geçişleri zor olup sonra bor power gbx koyan var mı? kullanıcı yorumu duymak istiyorum. yumuşak geçişe faydası oluyor mu ki? Kullanan ve faydasını görmüş üyemiz var mı forumda?
aynen bu sorun bendede var aracım milenyum kasa 2003 model bende şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum.
Tmm Ogün abi o zaman yağ+bor power gbx alıcam. teşekürlerilgilendiğin için.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
selam arkadaşlar bende de aynı sorunlar vardı 4 ten 3 e çeker ken veya 4 den 5 e çekerken çazzrtt diye bir ses geliyordu senkromeç ler değiştirdi usta kesildi ses namına bir şey kalmadı ama 1.ve 2. vitesim çok sertleşti onada usta zamanla alışır diyor senromençler değişince vitesler bayağı bi sertlerşme olurmuş şanzuman inikken şanzuman boşta çalıştırılıp alıştırılır mış bizim ustanın dediği ama usta en iyisi üstünde alışması diyor bayağı bi masraflı iş ben baskı balata tirger su devir dayım manifolt contası yağ su şanzuman yağı ve senromençlele birlikte işçilik dahil 550 lira verdim bilmem fazlamı verdim ama cazırtt sesi felan yok kafam rahat saygılar