herkese merhaba benim elantradabazen vites değiştirirken özellikle 3 e atarken kazırt diye bir ses geliyor . bunun sebebi nedir? şanzuman yağından diye duydum . LÜTFEN YARDIM !!!
Sadece 3 'e atarken bu sorun oluyorsa Hamza arkadaşımızın dediği gibi senkromeç olma ihtimali yüksek. Yağ ile ilgili sorun olsa yağlanmayan bütün dişlilerde yapar bunu.
2, veya 4, vıtesınde hıc problem yokmu ıkısınden bırınde yuksek olasılık 4 te azda olsa aynı sorunu yasıyor olman lazım
valla bir an önce baktır.. yoksa sorun büyüyebilir hele yağsız kaldıysa yanma olabilir ve komple şanzımana gider eski aracımda başıma gelmişti.. ihmal etme..
diğerlerinin dediğine göre basit kalıcak ama debriyaja tam basmanızı engelleyecek birşey varmı? küçük ir ihtimalde olsa oda yapabilir
3. vitestekikadar olmasada diğerlerinde oluyor .yağdan mıdır?senkromenç maliyeti nedir? araç 94 model 140.000 de kilometre. büyük ihtimalle yağı değişmeyeli çok olmuştur.
mrb benim arabamdada aynı sorun vardı,yani 3 .vitese takarken gacırt ses geliyordu.önce şanzıman yağını değiştim yine düzelmedi.senkromeç lerden dedilerdi .aklıma debriyaj kavrama noktasından olabileceği geldi aracımı tamirciye götürüp kavrama noktasını biraz yukarı aldırdım. debriyaj daha iyi ayırdığı için artık aracımın vitesi çok rahat ses yapmadan takır takır değişiyor, 3. vitesede kolay geçiyor.belki değerlendirmek istersin diye yazdım saygılarımla....
Kavrama noktasında olabilir belkide çok basit birşeydir umarım kısa zamanda çözersin çünkü sorlamak yanlış 140 bin deki bir aracı.
Admire'ye hangi şanzıman yağı uygundur? 80 lik 90 lık falan varmış. Birde kapasitesi kaç litre acaba?