Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

vites değiştirdikten sonra devir düşüyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ankarali179 tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 2000 model milennium accent.arkadaşlar arabamı severek kullanıyorum sizin yardımlarınızla bir sorunum olduğumda da kolaylıkla çözüyorum.

arkadaşlar vites geçişlerimde sorun oluyor.mesela araç 3000 devirden sonra vites değiştiriyorum mesela 2000 devire düşüyor vites geçişini tamamlamış oluyorum ama vitese geçtikten sonra gaza bastığımda tekrar devir önce düşüyor sonra toparlamaya başlıyor.önceden böyle bir sorun yoktu yeni çıktı.araç sıcakken ve benzinde ikende aynı sorunu yapıyor.birde sabahları ilk çalıştırdığımda su kaynaması fokurdaması gibi ses geliyor motordan.

2. DFA40

DFA40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gelcek cevapları merakla beklıyorum

benım aractada var aynı orun tamırcıme gore motor ıstedıgı ıcın

ama motor ısteyen araba cok yakar benımkı az yakıyor

motor ısteyen araba duman atar benım dızel olmasına ragmen cok cok az duman atıyor

3. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam daha motor 57.000 km de ve bu sorun dışında ne çok yakma nede performans düşüklüğü var

4. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel !!!!!

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Sorununuz (ki aracınız 1.5 Enjeksiyonlu sanırım. İmzanızda var)gaz kelebeği potansiyometresinden kaynaklanıyor. Normal vites değiştirme periyodu içerisinde çok yavaş bir şekilde devri düşmektedir. (ki yazdıklarınız doğrultusunda anlaşılan bu) Bundan dolayı vites değişimi sonunda motor asıl gelmesi gereken devre debriyajdan ayağınızı çektiğiniz vakit motoru döndüren tekerler vasıtası ile ulaşabilmektedir. Potansiyometrenizi gözden geçirmenizi öneririm.

6. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki bunu ben yapabilirmiyim tolgakmq hocam.sorun tam olarak vites geçişini tamamladıktan sonra meydana geliyor.vitesi mesela yükseltiyorum ayağımı debriyajdan çekiyorum sonra gaz veriyorum hafif devir düşüyor sonra yükselmeye başlıyor.yüksek devirde daha bariz belli oluyor.

7. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, bu arada vites geçişlerinde 1000 devir kaybetmesi normal, birde vites geçişlerini daha seri olarak deneyin...

8. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun hocam zaten vites geçişlerini her zaman seri yaparım beklemeden.evet 1000 devir kaybetmesi normal benim sorunum vites geçtikten sonra.açık anlatmak gerekirse arabayı çalıştırdım harekete geçtim vites yükselttim devirim3500 devire yaklaştı vites yükselttim 2500 devire düştü vites geçişini tamamladım ayağımı debriyajdan çektim gaza basıyorum araba önce 2300 devir civarına düşüyor ondan sonra toparlıyor.tabi vites geçişinden sonra hemen gaza basıyorum devir düşürecek kadar oyalanmıyorum.

9. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde eğer sorun gaz kelebeği potansiyometresinde ise bunun tamiri oluyormu

10. Misafir

Misafir Guest

Ustayla görüşüp cevap vericem....

11. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolun coşkun hocam gerçekten çok makbule geçer https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. Misafir

Misafir Guest

Uçar plaza'dan ustabaşı Hakkı ile görüştüm, kendisi çok yakın arkadaşım olur, bu arıza için step motoru dahil 5 - 6 sebep saydı, bunların içinde sipop lastiklerinin yağ kaçırması'da var, ancak 57.000'deki bir motor için "sebep" çok zor dedi, neticede çok iyi bir ustaya kontrol ettirmen gerekiyor....
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

13. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    off coşkun abi bi şeyde sorunsuz olsa şaşıracağım gerçekten.acaba gerçekten gaz kelebeğini temizletsem sorun hallolurmuki.bana da biraz bu sebepten yapabilir gibi geliyor çünkü saabahları araba soğukken gazda biraz vuruntu da yapıyordu ayağımı gazdan çekince biraz geriye atıyor gibi ama araba ısınınca sorun ortadan kalkıyordu.

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bu sorunu temizlikle halletmeniz bir olası. Zİra genelde arızalı olduğunda rölanti devri yükselmesi yada pedal takılması sorunları yaşayabiliyorsunuz. Temizliği servis düzeyinde yaptırın. Zira temizlik sonrası mutlaka titiz bir ayar gerektiriyor.

15. Misafir

Misafir Guest

Bu durumda yapılacak en güzel şey en ucuzundan başlamak....Birde şunu dene vites büyüttükten sonra hemen gaza yüklenme, yavaş yavaş bas.

16. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onu denemedim işte hocam ama içim rahat etmez ki kaldı ki her zamanda öyle kullanamam bu zamana kadar hep bu şekilde kullandım arabamı.ALLAH kısmet ederse önümüzdeki ay nişanım var ve büyük masraflar çıkmasını hiç istemiyorum.
    Düzenleyen : ankarali179

17. Misafir

Misafir Guest

Yapacak bir şey yok Tolga hocamın dediği gibi bu şekilde atlatırsan mesele yok yada biraz daha bekleyeceksin. Bu arada hayırlı olsun.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

18. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benzine konan enjektör temizlediği söylenen katkılar yakıtın geçtiği kurum ve tıkalığa bağlı bir olasılığa karşı yardımcı olabilir.

19. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    bende 1 den ikiye geçerken devir düşüyor ama benim sorun 2.vitese zor geçmesinden vites gıcırdamasın diye yavaş geçiyom oda malum tabi devir düşüyor hyundailerin vites geçişleri pek hoş degil özellikle 2.vitese

20. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hyundainin senkromeç hataları bir çok modelinde kronikti eskiden şimdi bazı modellerde düzeltiler

Bu Sayfayı Paylaş