selam geçen gün arkadaşlarla beraber arabalarımızla peşpeşe pikniğe gitmiştik benim araç muhtemelen vites değiştirdikçe oluyormuş siyah duman atıyormuş küçük bir siyah duman bulutu oluşup kayboluyormuş aracımda bir arızamı var demektir
Motorunu zorlamışsınız ve segmanlardan yanma odasına yağ almış. Büyük ihtimalle aracınız yağ yakıyor. Selamlar.
Evet, yağ yandıkça eksilir. Diğer bir eksilme ihtimali ise contadan motor soğutma suyuna karşımasıdır ama genelde buna conta yanık derler.
serdar bey hocam ilginize teşekkür ederim ilk fırsatta yağı kontrol edip eksilme olup olmadığı ile ilgili neticeden sizi bilgilendireceğim
Kesinlikle, yağ gress yağına benzer bir hal almış ise sadece conta değil blok çatlamasıda olmuş olabilir. Normalde radyatör suyuna baktığınızda rengi kırmızı yada kil rengi gibiyse ve kayganlık hissi veriyorsa aracınız conta yakmış demektir. Selamlar.
Serdar Bey Hocam iyi günler dilerim aracımın yağ ve motor suyunu kontrol ettim motor suyunda kayganlık yok rengi yeşil dolayısıyla conta yanıklığı olmadığını zannediyorum yağı kontrol ettim eksilmiş sona gelmiş ifade ettiğiniz gibi motoru zorlamaktan dolayı yağ segmanlara ve yanma odasına kaçmış olacak peki şunu sorabilirmiyim aracı zorlamamak suretiyle segmanlara ve yanma odalarına birdaha yağ kaçırmasak mevcut kaçmış bulunan yağ orada siyah duman olarak çıkıp bitecek ve bir daha aracım siyah duman çıkarmayacak mıdır
Merhaba, carbon clean bunun için yapılır zaten. Sizin aracınız yağ yakıyorsaegzoz ucuna kadar bütün parçalarında karbon vesülfüratığı vardır. Zamanla bunları yağ yakması kesilsede yinede atar.Ayrıca EGR valfinizide acilen temizletmeniz gerekiyor. Aksi taktirde performansınız düşer ve yakıtınız fazlalaşır, ara devirlerde (2000-3500 arası) gaz yememeler, teklemeler olur. Ayrıca sıfır kilometre bir araç bile çok zorlandığında kara duman atabilir.Selamlar. Düzenleyen : MSC