iyi gunler arkadaslar arcim Hundai getz 2003 model yurt disinda yasiyorum ve aracim sabahlari sogukda hic vites degistiremiyorum araba yarim saat isitiyorum ondan sonra zorla vitese geciyor tamirciye goturdugumde debraj ayarinin geride oldugunu one aldigini soyle Ama o ara hava biraz daha sicakdi araba vitese gecmekde zorlanmamaya basladi aradan 2 hafta gecdi ve hava -9 derece gene ayni sorunu vermeye basladi ve tamirciyi aradim gelip evin onunde bakdi ve debraj ayarinin arkaya gittigini one aldi Ama baski balatadan kaynaklanacaginin onlarin degismesi gerekdigini soyle bende acaba yagimi eksik dedigimde hayir hersey normal dedi Ama anlamadigim nokta hava ilik ve sicakken arabada vites degisiminde sorun yok araba isindikdan sonra eskisi gibi normal vitese geciyo sizce tamircinin dedigi gibi degismesimi lazim baski balatalarin bu konu hakkinda yardimci olursaniz sevinirim
''Kışın şanzıman yağının kıvamı çok koyu olur akışkanlığı zayıflar ve dolayısıyla içerisinde vites maşonlarının hareket gücü düşer bu da size vites kolunun sert olmasıyla yansır.''alıntıdır.
Merhaba, sanzimanin uzerindeki debriyaj alt merkezinden sistemin icindeki butun yagi bosalttirin, yeni yag koyup alt merkezden havasini aldirin. 14-15 yasindaki aracin buyuk ihtimalle hic yagi degismemistir. Eger sorun devam ederse alt merkez yada ust merkez omrunu tamamlamis demektir. Mobilden gonderildi.