Arkadaşlar merhabalar era 1.5 crdi aracım ile yaklaşık 2500-3000 devirde vites değişiyorum siz kaç devirde aracı kullanıyorsunuz sorun yaşıyor musunuz
Bende de aynı motorlu getz var. Benzinli manuelden dizel manuele geçerken sıkıntı yaşanabiliyor. Dizel devir saatinde en son devir 6000 dir. Benzinlide daha yüksek. Haliyle devir saatine bakarak vites değiştirmek yerine aracınızın sesini dinleyin. O size zaten söyler. Çok düşük devirde değiştirirseniz titreme yapar araç gitmek istemez. Çok yüksek devirde değiştirirseniz yakıt tüketiminiz artar. İlla devir aralığı isterseniz 1700 2000 devir aralığında vites değiştirebilirsiniz. En azından ben böyle yapıyorum. Araç ne titriyor ne de çok bağırıyor. Aracın yük durumuna ve yola göre bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yokuş yukarı daha yüksek devirde yokuş aşağı daha düşük devirlerde vites değişimi yapmak aracın bayılmaması, aracın güvenli sürüşü ve yakıt tüketimi için iyi olacaktır.
2500 e kadar beklerseniz araç yakıtı fazla tüketecektir. Maksimum 2000 2200 ü devir aralığında üreteceği tork şehir içi kullanım için gerekli torku üretebilir. Daha fazla devir bence ekonomik değil. Daha bilgili arkadaşlar da tavsiyede bulunacaktır elbet. Gerçi araçran ne beklediğinize bağlı. Agresif kullanım içinse o ayrı.
seri kalkış için 2500 iyi bence, seyir haline ise normal durumda şehir içi 2500 'ü pek bulmaz, 2000 küsür, diğer durumlarda 4000 gibi, tam net değil ama önümüzdeki haftalarda biraz bu konu üzerine çalışmayı planlıyorum...
2000 ini hafif geçse yeterli ben çözdüm bu işi altına düşersen benimaraç güç kaybediyo 2000 de uzuyor. bi işlem var gibi alt devirler çok ölü bende
Simdi diger arkadaslari ozellikle moderatorleri kizdiracagim ancak hyundai dizelleri 3 silindirli zamanindan beri bu sekildedir. 2000 dd altini sevmez. Yeni modellerde biraz esneklik saglamis olsalarda durum hala ayni. Bir tdi, dci, ya da hdi gibi alt devirleri canli degil. Bu nedenle de şehir dışında yakit tuketiminde degerleri rakiplerini yakalasa da sehir icinde bir hayli yuksek kalıyor. Bu forumda cok sik vag grubu yerden yere vurulur ancak durum budur. Bari ben vag grubunun bu konudaki hakkini teslim edeyim. Ancak gözlemim hyundai motorlari daha sorunsuz oldugu yonunde 150 bin km de radyatör kapagini acmadan sattigimiz getzimiz vardi. O kadar yol boyunca aletin birak motoruna anahtar degmesini fabrika disinda radyatör suyu bile degmemisti. Hararet göstergesi hicbir zaman bir milim bile kipirdamamisti. Bu makine ömrünün yarısını Trabzonun koy yollarinda klimasi acik yokus cikarak gecirmisti. Su ve yag eksiltme koca bir 0 idi. O 3 silindir 82 hp unite zamaninin da en guclu unitesi idi. O motorla benim gönlümde taht kurmustur hyundai. Kissadan hisse hyundai gyzel makinedir. F/P orani piyasadaki rakiplerinin uzerindedir. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@oguzcalik tdi motor turbo lag seviyesi az olmakla beraber güzel bir motor. Ama hdi motor bana göre tamamen ekonomi motoru fakat performans yok. Hyundai bunun ortasında gibi yaktıgı kadar da gidiyor. Kızma konusuna gelince Estağfurullah neden kızalım burda hyundai ye ortak kimse yok. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Simdi diger arkadaslari ozellikle moderatorleri kizdiracagim ancak hyundai dizelleri 3 silindirli zamanindan beri bu sekildedir. 2000 dd altini sevmez. Yeni modellerde biraz esneklik saglamis olsalarda durum hala ayni. Bir tdi, dci, ya da hdi gibi alt devirleri canli degil. Bu nedenle de şehir dışında yakit tuketiminde degerleri rakiplerini yakalasa da sehir icinde bir hayli yuksek kalıyor. Bu forumda cok sik vag grubu yerden yere vurulur ancak durum budur. Bari ben vag grubunun bu konudaki hakkini teslim edeyim. Ancak gözlemim hyundai motorlari daha sorunsuz oldugu yonunde 150 bin km de radyatör kapagini acmadan sattigimiz getzimiz vardi. O kadar yol boyunca aletin birak motoruna anahtar degmesini fabrika disinda radyatör suyu bile degmemisti. Hararet göstergesi hicbir zaman bir milim bile kipirdamamisti. Bu makine ömrünün yarısını Trabzonun koy yollarinda klimasi acik yokus cikarak gecirmisti. Su ve yag eksiltme koca bir 0 idi. O 3 silindir 82 hp unite zamaninin da en guclu unitesi idi. O motorla benim gönlümde taht kurmustur hyundai. Kissadan hisse hyundai gyzel makinedir. F/P orani piyasadaki rakiplerinin uzerindedir. Yok hocam takiliyorum. Ancak her aracin birbirlerine gore avantaj dezavantajlari var. Bunu belirtmek istedim. Fransizlar haric, onlara cesit cesit basarilar diliyorum. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dizel kullanıcısıyım 4 aydır. Daha önce benzinli kullandım hep demek istediğim devir aralığı benzinde 3000 kadar çıkabiliyorsun fakat Dizelde farklı neden turbo besleme den kaynaklı 2500 den sonra turbo devreye girmeye başlıyor. En ideal ş.içi Vites aralığı Dizel de 1700-2300 bu aralarda araçta boğulma olmuyor. Alt vitese geçişlerim 1500 devre kadar düşüyor titreme yaptırmadan tabi. Bu şekilde kullanım ş.içi tüketimim de 18-21 krş arası değişkenlik gösteriyor.
1700 de vites değiştirdiğimde yetmiyor ve her zaman aynı devir yaptığımda her yerde geçerli olmuyor gibime geliyor ama illaki 2000 e çıkmam gerekiyor belki bakım zamanı gelmiş olabilir. yakıt konusunu bilmiyorum ölçmedim hiç az yaktığını düşünmüyorum