Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

viraj ve performans

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serkanmaçat tarafından 13 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba benim 2009 eradüz yolda bagaj dolu 4 kişi klima açık 160 ı gördüm (130 tl ye 500 km yol gittim)120 civarı direksiyon salladı (7000 deyim daha)4 kişi rampalarda bayılıyor virajlarda camdan çıkacak gibi oluyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor acaba benim ön düzendemi birşeyler var yoksa hepsi böylemi ERA ların tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    *1.4 cc lik bir Era nız var. Klima + 4 kişi rampalarda bayılması kadar doğal birşey olamaz.

*Verilen km de direksiyon sallanması LASTİK BALANSI ihtimali olabilir.Rot Balansçıda kontrol edilmeli.

*Aracı sürerken Virajlarda camdan dışları çıakcak gibi olmak!
    Aracınız virajda çizgisini kaybetmeden yada az kaybederek çıkamsı gerekir.
    4 bağımsız süspansiyonu hyundai çok iyi kullanmıştır.
    Bence araç çizgisinde kalıyor ancak merkezkaç kuvveti sizi etkiliyor.
    (Virajlara çok sert girdiğinzii düşünüyorum)

3. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim motorda sagırlık ve açılması konusuyla ilgili birşeyler sorayım motorlar çok devirli güzel toparlıyor ama ben hep sakin kullandım yani her viteste5 bin devirlere gelmedim motoru sagırlaştırırmıyım acabaperformansını düşürürmü yani yada açmak için ne yapılabilir yada kilometreye bakmaksızın yüksek devirde kullanılsa zarar verirmi motora

4. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    "Motor açmak"ya da "motor sağırlığı" kamyoncu jargonudur.Siz normal sürüş karakteristiğinize devam edin.Yüksek devir yüksek yakıt tüketimi demektir.3000-3500 devir aralığı vites değişimi için uygundur.

"virajda camdan çıkacak gibi olmak" cümlesinden kastınız, koltuk yan yükseltilerinin neredeyse olmadığı era koltuğunun, virajda sürücüyü tutamaması ise dediğinize katılıyorum.

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1.4 benzinli arabanızla 4000devir üzerine 5. vites dısında cıkmayın. 130-160 km/s hızlara cıkmak motoru acmaz sadece fazla yakıt tuketimi ve kaza riskini artırır.

Bu motor max torkunu 3000 ve 4000 devire yakın veriyor. (3000-4000arasında değil) O yüzden rampayı cıkmaya baslamadan 3500 veya 4200 gibi yuksek bir deviri verecek olan vitesde rampaya girerseniz, aracta yuk olsa bile arac hızlanarak tırmanır. Önemli olan cıkılan rampaya ve arac durumuna göre dogru vitesi bulup dogru devirde cıkmak.

6. qwxsqw

qwxsqw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence de 4000 devirde rampaya girerseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız. bende de 1.4 era var ve aracıma binenler çok iyi gittiğini söyler hep(megane,focus gibi araç sürücüleri dahil. hatta bu araç 1.4 olsa böyle gitmezdi iyiki 16 almışsın diyen bile oluyor 1.6 sanıp). 120 de direksiyon sallaması, titremesi gibi durumlar lastik balansı ile alakalı benim araçta da 120-130 gibi titriyordu 170lerden sonra kesiliyordu lastik balansı yaptırdım aylardır titreme yok. iyi bir balansçıya gidin yalnız. son olarak 2 yıla yakındır aracı kullanıyorum dışardan dar görünmesine rağmen yola çok iyi tutunuyor ben o konuda sıkıntı yaşamadım ama başka bir arkadaşın dediği gibi ön koltuklar çok hoş değil baya düz o sıkıntı olmuş olabilir.

7. era2008hacı

era2008hacı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım bnde alalı arabayı daha 2 gün oldu inan bana çok performasnlı seri bir araç . yola tutunuyor . 3 viteste 140 tık yok gerçekten parasının hakkını veren en iyi araba bastınmı uzuyor 1.4 16 vl 100 bg üsten çift eksantirikli doch motor .
    önceki aracım 1.3 admrieydi rampada kendini bırakıyodu valla bu rampa fln dinlemiyo devrini ver yeterki . çok rahat bir araba ben memnunum.

8. era2008hacı

era2008hacı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede arkadaş doğru sölüyor virajlara çok sert girerseniz araba savrulur hangi araba olursa olsun .
    rampada bayılıyo demişsiniz vlla sizin araçta bi problem olabilir bnimkş bastınmı uzuyo yol tutma kabiliyetide on numara . çekişş on numara .

9. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınız 1.4 16 v 97 hp doch bir makına rampa cıkarken bayılıyor demişsiniz rampaya girerken hızınızı biraz arttırın ve 3.500 - 4.500 RPM arasında olmasına dikkat edin daha rahat cıkarsınız
    120 den sonra titremesinin tek nedeni balans ayarıdır hemen bi rot balans yaptırın

virajlara girerken yol musait ise genişten dara dardan genişe girmeyi deneyin o zaman savrulma riskiniz olmuyor bide koltuklarınız cok düz hemen kayıp gidiyorsunuz

Düzenleyen : Serkan Örnek

10. qwxsqw

qwxsqw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rot gerekmez balans kurtarır

11. qwxsqw

qwxsqw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha artacak çekiş. ilk zamanlar çok gitmiyor motor bağırmıyor resmen böğürüyor sonra zamanla çok iyi bir hal alıyor

Bu Sayfayı Paylaş