Merhaba Arkadaşlar, Bugün sıfır otomobil bakmak için bir bayiye gittim. Aracımla ilgili ekspertiz de çıkardılar ve bilin bakalım ne dediler. Kapılarınızın hepsinin boya kalınlığı aynı yani orijinal ama ön ve arka çamurluk boyalı ya da vernikli. Önce ben de anlam veremedim; bir başka yerde işçiliğin çok iyi olduğunu ancak boya sonrası iki kapının rengini gövdeye uyumlamak için o taraftaki ön ve arka çamurluklara vernik atıldığını ve bu nedenle boya kalınlığının arttığını söylediler. Bana önce anlamlı görünmedi fakat yollarda gördüğüm kapının rengi biraz farklı görünen araçları hatırlayınca nedenini anladım. Benim merak ettiğim bu her zaman yapılan bir uygulama mı? Bu renkler niçin tam olarak tutturulamıyor da böyle çözümler üretilmek zorunda kalınıyor? Zaten bunu söyleyen yer, siz sadece boya kalınlığına değil yapılan işçiliğin kalitesine bakmalısınız dediler. Ardından boya koruma yaptıran bir arkadaşımla yaptığımız konuşmada kendisi de her sene boya koruma yaptırdığını sprey biçiminde bir maddeyle arabayı cilalama gibi işlemler yapıldığını ve bu uygulamanın da boya kalınlığını arttırabileceğini yani benzer bir durumun olabileceğini söyledi? Bu renk uyumlaması için yapılan vernik uygulaması konusunda ne dersiniz? Sadece vernikle uyumlama nasıl yapılıyor? Bu konuda pek bilgim yok, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Diyelim ki aracin kaputu boyandi vernik atilirken yan camurlugada ince zimpara gecip vernikle girme yapiliyorki yeni eski boya farki bariz belli olmasin diye boyalar birebir ayni dahi olsa 6 aydan sonra renk tamamen aynı olmaz genelde ozellikle gri yesil gbi acik renk araclarda bu fark daha belirgin olur
Kapıyı boyarken çamurluğa vernik atıp ton farkı olmasın diye uygulama yapan pek çok yer var. Bu da boyanın kalınlığını artmış gösterebilir, doğrudur yani. Hatta moderatörlerimizden Murat ın elantraya da yapmışlardı. Boya koruma ürünleri boya kalınlığını fazla göstermez. O derece kalın bir katman değildir.
Bir arkadaşımın 2006 buz mavi fiesta sol arka kapı sacini degistirmek için yetkili servise bıraktık. Adamlar renk tutmuyor diye sol tarafa komple girismisler. Baya bi sıkıntı yaşanmıştı servisle. Samsung Galaxy S5' den Tapatalk Kullanarak Gönderildi
Yollarda kapının biri ya da çamurluğu vs. farklı tonda olan sürüyle araba görüyorum ama bu da çözüm değil ki. Yani en azından aracın yarısı farklı ton olacak yinede Yok mu başka çözüm???