merhaba arkadaşlar, hyundai accent marka aracımın resimde de göreceğiniz gibi tavan ve sol kapı ve sol çamurluk kısmında vernik kabarması denilen hadiseden var. geçen hafta ankarada bauhause önünde turtlr wax firmasının bir elemanı uygulama yapıyordu aracı gösterdim bana dedikleri şunlar oldu: zımpara ile tavanda kalan verniği zımparala ardından turtle wax ın leke çizik gidericisi ile bu atma olan yerlere uygulama yap ardından sprey vernik al. gazete ile kenarları ört sonra bi güzel verniği sık. ardından vernik pütür pütür olur tekrar bu leke çizik gidericiyi aracın her yerine uygula. ardından turtle vax ın sıvı cilası ile aracı bi güzel cilala dedi. geçenlerde boyacıya sordum boyamaya 1.250 tl para istedi bende vazgeçtim ancak bu adamın dediği işin maliyeti 50 lira ben bu uygulamayı yapabilirmiyim sonucu tatmin edici olurmu. yaparsam nasıl yaparım. daha önce uygulayan oldumu bilgi verirseniz memnun olurum. resimleri ekliyorum. Düzenleyen : abor
bence biraz zor gibi sonuçta sprey vernik atarken mutlaka damlatmalar olur ..ama denemekten zarar gelmez
Çok zor bi işlem verniği sıyırmak..yama da yapılmıyor mübareğe...anlattığı kadar'da basit bi işlem değil.
Valla abi Opak boya ise iş kolay..(Bana göre ) Eğer metalik ise ben olsam hiç bulaşmam. doğrudan işin ehli ustaya Opak boya daha basit işlem yapılıyor renk tutturması saha kolay..
Bence hiç uğraşmayın.Arac zaten yaş itibari ile boyayı hakedecek pozisyonda.İşi ustasına bırakın..Ha bu arada 3 parcaya 1250 tl isteyen ustada heralde bunalımda.
eger maliyeti 50tl ise bence deneyin kaybedecek fazla bişey yok baktınız olmadı o zaman boyatmaya karar verirsiniz..
değerli arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim. 1,250 tl yi komple boyaya istedi bu fiyatı isteyen arkadaş vernik atarım falan demedi zaten. başka bi kaporta ustası 150 liraya vernik atarım demişti. bu aracın boyası metalik mi oluyor acaba. bu işlemi yapsam tavandaki o verniği hangi zımpara ile çıkarmalıyım) bu işi beceremesem en kötü ihtimal ile ne olur sizce. birde verniği attığımız zaman aracın bu vernik atan kısımları diğer kısımları gibi parlak ve yekpare dururmu yoksa yamaı bohça gibimi olur. Düzenleyen : abor