Herkese günaydın bana iyi geceler.Sizlere bir sorum olacak Bu vardiyalı çalışma sistemini ülkemize kim ve nezaman getirmiş bileniniz varmı.10 Senedir vardiyalı çalışıyorum ve bıktım diyebilirim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
Ben 3,5 yıl kadar çalıştım vardiyalı ama saatleri pek vardiya gibi değildi. normal8,30-17,30 vardiya 11,00-20,00
en rahatı benimki sanırım iki arkadaş laboratuvarı karşılıklı idare ediyoruz.... Günde 7,5 saat calısıyoruz o kadar... Kendimize, ailemizede zaman ayırabiliyoruz... ) 08:00 - 16:00 ve 16:00 - 24:00 haftada bir değişiyor...
arkadaşlar haline dua edin sizin gibi olmak istiyen çok kişi var hala 12 sat çalışan bir dünya insan var bu ülkede ben bile yönetici olarak çalışıyoruz ama sabah:08:30 akşam 19,00 veya 19:30 cumartesi en erken 17:00 de çıka biliyoruz adımızda yönetici olarak geçiyor.bu ülkede kanun yok herkez nasıl işine geliyorsa oyle çalıştırıyor...
vallahi kolay değil 13 yıldır 3 vardiya çalışıyorum cam sanayisinde 50 derece yi bulan ortam sıcaklığı bunu bir hayli zorlaştırıyor.ama ekmek parası deyip sineye çekiyorsun.ne bir uyku düzeni ne bir yemek düzeni sosyal aktivite de neymiş ...herşey evlatlarımıza iyi bir gelecek olsun diye... çalışmaya devam..
bende tekstil sektöründe 14 yıldır vardiyalı çalışıtım bırakırsam gece vardiyası yüzünden bırakacam bu işi her gece vardiyasında piskolojim bozuluyor depresyono giriyor insan allh sonumuzu hayretsin
Sürekli gündüz çalışmaya göre daha avantajlıdır aslında vardiyalı çalışmak. Tabi yıllarca vardiyalı çalışıp bir sene 08:30/18:00 çalışınca anladım durumu.Gündüz vaktin olur işleri halledersin, sabahın köründe kalkmassın. Tabi belli bir süre sonra bünye alışması lazım.Alışkın değilseniz zor gelebilir
Değişken vardiya işi zor ama devamlı aynı saatlerde çalışıyorsanız kendinizi o düzene ayarlamanız gerekir. Uyumadan önce en geç üç saat önce yemek yemelisiniz. Gündüz kaliteli bir uyku için ortamın karanlık ve sessiz olması lazım. Uyandığınızda kahvaltı yapmalısın. Ama haftanın bir günü ya da bir hafta vardiya saati değiştiriğinde sıkıntı olabiliyor gerçekten. Yeni uyku ve çalışma saatine biyolojik saatiniz geç uyum gösteriyor.