Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Valeo Debriyaj Seti Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda baboli97 tarafından 11 Kasım 2017 tarihinde açılan konu

1. baboli97

baboli97 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Cenk Güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar. bugün özel serviste getz dizel aracımın debriyaj seti valeo marka setle değişti. ilk kullanımda debriyajın aşırı yumuşak olduğunu ve alıştığımdan yukarda kavradığını farkettim. yumuşak oluşunu çok önemsemedim ama alıştığım aşağıdan kavramanın yukarı gelmiş olduğunu hissedince çok rahatsız oldum.
    Aracın ilk sahibiyim ve 10 yıldır kullanıyorum. Debriyaj setide ilk defa değişti. Aracım 95 bin km de.
    Pazartesi ustaya uğramayı düşünüyorum. kavramayı eskisi gibi aşağı aldırmak istiyorum.
    Tecrübeli arkadaşlar yorumlarını esirgemezse memnun olurum.

Son düzenleme: 12 Kasım 2017
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    normalde değişince en aşağıda kavramaya başlar, bittikçe yukarı doğru gelir. usta herhalde yukarı kaldırdı.

ben bu pedala kısa sürede alışacağınızı düşünüyorum. ustaya giderseniz aşağı alabilir.

baboli97 bunu beğendi.
  3. baboli97

baboli97 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Cenk Güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevap için çok teşekkür ederim. 10 yıldır alıştığım kavrama yukarı gelince haliyle rahatsız oldum. kimi yerlerde debriyajın hidrolik sistemlerde aşağı alınamadığını okumuştum.şimdi siz usta aşağı alabilir diyorsunuz. Biraz kafam karıştı gerçi :)

4. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Debriyaj bedalının üzerinde ayar vidası var bende alışamamistim oradan ayarladi

baboli97 bunu beğendi.
  5. fraps34

fraps34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    ismail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı olay benim aracımdada oldu , herhangi bir sorun yok aracınızda , 1 ay sonra pedal sertleşecek ve kavrama ortada olmaya başlayacak. Bende valeo ile değiştirdim en üstte kavramaya başlamıştı garip gelnişti. Sonra düzeldi.

baboli97 bunu beğendi.
  6. baboli97

baboli97 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Cenk Güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla yıllardır kullandığım arabanın acemisi oldum bir anda. Yarın ilk iş ustanın yanına gideceğim. Düzelir diye bekleyecek imkanım yok. Arabayı eşimde kullanıyor. Her gün çocuğu okula bırakıyor ve yoğun trafiğe girip çıkıyor. O da çok rahatsız oldu.

İlgilenen ve cevap veren herkese teşekkür ederim. Ustadan dönüşte olanları paylaşacağım.

Halil bunu beğendi.
  7. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yumuşaması iyi bir haber . Pedalı da aşağı çekmesi çok basit dert etmeyin.

baboli97 bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Abi tam tersi değil miydi. Bittikçe aşağıda kavrar yeniyken en üstte. Bittikçe mesafe artar ayırmak için daha çok basmak gerekmez mi.?

Tapatalk kullanılarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

baboli97 bunu beğendi.
  9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben 4 yıldır otomatik kullandığımdan acaba unuttum mu diye düşünmeye başladım. :)

ben balata değiştirdiğimde ayağımı çok az kaldırsam bile hemen debriyaj yapışıyordu. acaba bana yapılan işlemde usta başka bir ayar mı yaptı?

baboli97 bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    debriyaj aşınınca pedal yukarıda iken kavrar balata yeniyken pedal aşağıda kavrar, telli spiral kablolu sistemler bu şekildedir, ama hidrolik debriyaj öyle değil. Hidrolik debriyajda balata bittikçe debriyaj çatalı ve alt piston merkezindeki boşluğu dolduracak hidrolik yağı yukardan aşağıya dolar ve debriyaj aşınsada yeni de olsa hep aynı yerde kavrama yapar yada yapması beklenir, debriyaj balatası bittikçe alt silindir merkezi ile pedal silindir merkezi arasındaki hidrolik sisteme daha fazla hidrolik yağı dolar ve debriyaj baskısı üzerindeki membran yayını debriyaj çatalı ile daha çok itmek gerekir pedalın balata bittikçe sertleşmesi durumu oluşur, hidrolik debriyajlar böyledir

Valeo yan sanayi bir markadır baskı diski ölçüsü, balata kalınlığı, membran yayın direnci ve çatalın oturma yüzeyi gibi özelliklerinin orjinal yetkili servis malı HMC mobis ile aynı olması kesinlikle beklenemez yan sanayi debriyaj setinde her şey olabilir eğer ki valeo gibi yan sanayi bir debriyaj seti taktırdıysanız o haliyle kullanmaya alışmak, zamanında orjinal taktırmayarak verdiğiniz kararın devamı niteliğinde olmalıdır. Pedalın dibindeki vidalardan pek bir verim elde etmek bence zor.

umutd07, baboli97 ve Halil bunu beğendi.
  11. baboli97

baboli97 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Cenk Güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet bugün ustaya götürdüm arabayı. Pedalın orda bir ayar vidasından pedalın pozisyonunu aşağı alarak kavramayıda aşağı almış oldu. Tabi mantık olarak pedalın pozisyonunu çok aşağı alsaydı bu sefer debriyaja tam bassanızda vites değişimi için gereken ayırmayı yapamıyacağını anladım. Yani bu vidadan pozisyonu aşağı almanında bir limiti var.

Sonuç olarak pedal, bana göre yeterince aşağıdan kavramaya başladı. Bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Halil bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş