Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

V Kayişi Seti

'Getz Forum - Club' forumunda Osmanyilmaz89 tarafından 27 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. Osmanyilmaz89

Osmanyilmaz89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    OSMAN YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Serviste V kayışı gergi bilyası gibi şeyleri değiştirsem ne kadar fiyat çıkartırlar ortalama ?
    Ayrıca triger i de kontrol ettirmek istiyorum aslında .

Getz 2005 1.5 crdi

Duygu bunu beğendi.
  2. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Servisin şu aralar kampanyası var...
    i20 için V kayışı 94 TL işçilik dahil... Servisi arayıp getz için sorabilirsiniz...
    Detaylar aşağıdaki linkte...
    http://www.hyundai.com/tr/tr/Services/SpecialOffer2/index.html?count=3

Duygu bunu beğendi.
  3. Osmanyilmaz89

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    OSMAN YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aramak lazım baktımda kampanya sadece bi modelde geçerli gibi .

4. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,506
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Servise garanti yoksa boşa para dökmeyin. Gates kayış 35 tl 10 tl ustalık bu kadar. Bilyalar ses yaparsa değişir

5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Dipnot

yan sanayi kayış ömrü 2 yıl,
    orjinal kayış ömrü 5 yıldır...

6. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,427
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Getz 1.4 için Gates marka triger seti ve 2 kayış için sanayide 135liraya aldım, nette çok daha uyguna bulunabiliyor, 80lirada işçiliğine verdim, 1 saat sürmedi değiştirmesi.

7. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de şu sıralar değişmek istiyordum , konuyu açmanız iyi denk geldi.

Bugün İstanbul için 3 yetkili servisi aradım :

- Kağıthane Elmas - Aradım servis danışmanı fiyat veremedi , anlam veremedim. Sonra ararız dedi. Arayınca 1300 lira fiyat verdi. Yanlışlıkla bakım fiyatını da dahil etmişler. Bakım + V kayışı için 1300 tl istiyorlar. Bakım ne var dedim , aldığım cevap yağ yağ filtresi ve hava filtresi. Hani polen filtresi ? Hani yakıt filtresi nerde ?
    Hangi viskozite yağ diye sordum , sitede 10w30 yazıyor dedim. Aldığım cevap Castrol oldu :) Zorladım ama anlatamadım derdimi vazgeçtim.
    Bu rakamlar çok uçuk demeye kalmadan beni şok eden cümleleri kurdu. İsterseniz diyor daha uygun fiyat verebilirim , 1300 tl olanlar orjinal Hyundai ASSAN parçaları ile yapılan işlemlerdir diyor. Biz 2. sınıf başka ürünler kullanarak toplamda 500 tl ye hepsini yaparız diyor . Yani orjinal parça dışında parça mı kullanıyorsunuz dedim , gayet rahat bir şekilde evet beyfendi dedi. Bu çok ağır oldu tabi , idrak etmem kolay olmadı.

Bana sadece ve sadece V-kayışı için fiyat verin dedim. Veremedi yine , sonra tekrar görüştük 200 lira olarak fiyat verdi.
    Ya sitenizde 94 lira yazıyor dedim , neden böyle dedim. Başladı ezbere cümleler kurmaya , aç siteye baksana bi dedim. 5 dakka telefonda bekletti ve sonra 150 tl olarak fiyat verdi (çok şükür fiyat alabildim dedim) Sonra teşekkür edip kapattım.

-Avcılar Erdemir - (sıkıntılı olduğunu bile bile eve yakın olduğu için sorayım en azından fiyat almış olurum dedim ) yaklaşık 10 dakika kaybettim telefonda. Servis bölümüne bağlanamadım. Sürekli biri bi yere aktardı. 3 kez tekrar etti bu aktarma ve tekrar santrala düştü telefon. Yeni bir arama gibi cevapladı , servis bölümüne bağlanıp fiyat alacaktım bağlanamadım bi türlü dedim. Sonra yine birbirine aktarmalar silsilesi başladı ve en sonunda beni anlayan birisi çıktı. Şase verdim kontrol etti ve evet faydalanabiliyorsunuz kayış paketinden dedi. İyi tamam dedim faydalanıyorum da ne kadara faydalanıyorum. Biraz kıvrandı filan , ya maksimum tutacağı 200 liradır falan filan. Bana teklif verin dedim, rakamı bilmek istiyorum doğal olarak. Evet haklısınız dedi biraz daha lafı dolandırdı ve biz sizin iletişim bilgilerini alalım. Öğrenince sizi ararız dediler. Daha da aramadılar. Erdemir den beklediğim performans oldu aslında. Emin olun hiç şaşırmadım :)

- İkitelli Aşiyan - Aradım santral otomatik cevap verdi ve servise bağlanmak için tuşa bastım, 2-3 kez çalınca cevap verdi. V kayışı kampanyası var faydalanmak istiyorum fiyat nedir dedim. Doğrudur şu sıralar kampanyamız var , indirimli oluyor dedi.
    Şase ile bakınca hemen fiyatı verdi. Fiyat herşey dahil 120 TL. 2 dakikada kanser olmadan fiyat almış olduk.

Belki araştıracak arkadaşlar için ön bilgi olsun diye bunları yazdım.
    Ayrıca Elmas'ın dedikleri için halen şoktayım. Açık açık adamlar orjinal parça dışında parça kullanabileceklerini söylüyorlar. Cesaret böyle birşey işte :)
    Galiba servisten sadece kayışı alıp sanayideki ustama götüreceğim. Daha kaliteli kayış bulursam o da olabilir.

i20_Troy bunu beğendi.
  8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İyi size yan sanayi kullanacaklarını söylemiş bana bakımda söylemeden direkt yan sanayi kullandılar sonradan farkettim uğraştım durdum. Sonra servisleri kötü deyince kızıyorlar. Kayış içi 120 tl aslında fena değil servise göre. Kayışları dayco oluyor hyundai'nin çoğunlukla o marka yada kaliteli gates, cotinental, dayco bulup taktırabilirsiniz. Servisten alacağınız kadar dayanır rahatlıkla zaten 30 40 tl dir en fazla ve 4 senede bir değişmeli.

deza ve i20_Troy bunu beğendi.
  9. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    şok içersindeyim yüzsüzlük + terbiyesizlik...

suçlusu Assan + Hyundai Kore dir...

denetimsizlik, boşvermişlik, eğitimsizlik, aç gözlülük vs vs aklınıza ne gelirse...

bas parayı al bayilik + servislik sonrası Allah Kerim...

deza bunu beğendi.
  10. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok şaşırdım ben, inanın halen kabullenemedim durumu. Gates , Continental daha kaliteli ise onlardan alayım ben. Fiyat çok önemli değil 40 olmasın 80 olsun , yeter ki kaliteli olsun. Sanayideki ustam çok kafa dengi adam. Çoğu kez ben de eşlik ediyorum herşeyi gönlüme göre yapıyor , gözümle herşeyi görüyorum içim rahat ediyor.
    Aşiyan normalde 220 civarında değişim yaptıklarını söyledi. Abi bu fiyatlar iyi diyor , istediğin zaman ara gel yapalım dedi.

+1

Ya inanın bazı servislerdeki uygulamaları hatta uygulamaya gerek kalmadan konuşmalarını bile işitince işi bilmedikleri o kadar belli oluyor ki. Adamlar hangi yağı kullandığını söyleyemiyor ise...
    İnanın sanayide ustam ilgi, alaka ve tecrübe olarak bu tarz servislerden çok iyi. Ayrıca ne zaman arasam rahatlıkla ulaşıp istediğim herşeyi danışabiliyorum.
    Kurumsal nitelikteki servisi arıyorum , eski devlet daireleri gibi herkes birbirine aktarıyor ama muhattap bulamıyorum.
    İnanabiliyor musunuz ya arabamın kendi servisini arıyorum bana fiyat veremiyor, öğrenip ararız diyor. Aramaya tenezzül bile etmiyor.

Babamın connect'i 12 senedir düzenli servise gidiyor.Ara ara ufak hataları oluyor ama adamlar her servise uğramanız sonrası arayıp anket yapıyor , müşteri memnun değil ise servise arattırıyor çözüyor. Muhatap buluyorsunuz, merkez daima müdahale ediyor. Servis düşmanı değiliz yani.

Evet her servis de aynı değil bizzat yaşadım bugün. Ama Selim beyin bahsettiği gibi merkez denetlemiyor ise herkes kafasına göre takılır ve bu sonuç çıkar. Ve biz de buradan birbirimize " Hangi yetkili servis iyi ? Yetkili servis tavsiyesi" sorarız

Yeri gelmişken sizlerle paylaşmak isterim :

Geçen ay hyundai.com.tr den bir öneri yazdım. Araç kitapçıkları ile ilgili güzel bir fikir verdim. Beni aradıklarında verdikleri cevap : "aracınız eski bir model, isterseniz servislerden kitapçık alabilirsiniz diyor"
    Ben size web sitenizi geliştirmeniz için fikir ve öneri sundum. İhtiyacım olunca zaten forumdan da temin ediyorum , siz beni anlamadınız dedim kapattım.

11. Osmanyilmaz89

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    OSMAN YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

ya aslında mobil oto servis gibi fiyat listesi olan servisler olsa bizde servislere gitmeye çalışırdık.ikitelli aşiyan doğru fiyatı vermiş .Ben gergi rulmanına da baktırmak istiyordum açıkcası ama bu düzensiz fiyatlarla adamlar gergi rulmanına da 1000 tl ister artık :)

12. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,506
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gates yan sanayi ürün değildir. Premium araç üreticilerine kayış üretir. Zaten servisten aldığınız kayış da gates ya da dayco dur :) iki yıl da v kayışı için çok kısa bir zamandır. Göz ile kontrol edilir ses varsa değişim zamanı gelir. Kendi aracımın kini 8 sene 84 bin km kullandım sorun olmadı

i20_Troy bunu beğendi.
  13. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende geçen sene istanbul kaynak oto'dan v kayış değiştirdim. Gergiden ses gelmiyor diye değiştirmedi. Seneye bakarız değiştiririz dedi. Kayış için kdv hariç 115 + 42 tl işçilik yazmışlar. Bu sene gergiyi değiştireyeim mi yoksa değiştirmeyim mi arada kaldım. Nasıl bir ses gelmesi lazım onuda bilmiyorum.

14. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    ben genel manasında söyledim... marka olarak X markası Y markası için bir şey diyemem... Bulunduğum yerde hırdavatçılardan rastgele kayış alınıp araçlarına taktıranları gördüm :) Bu kayışlar da 2 yıl içinde mahfoluyor... Bu yüzden söyledim...

15. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,506
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O perspektif den bakarsak çok haklısınız. Her zaman OEM üreticilerden şaşmamak lazım. Servise de o kadar güvenmeyin derim. Sonuçta artık amacından sapıp vahşi kapitalizmin lokomotifi olmuşlar. Castrol yağ koyuyruz derler petronas koyarlar. Tamponu lifte takar kökler ben görmesem haberim olmayacak :) 600 tl lik aksa 1300 tl fiyat verir. Cam suyuna 10 tl yazar :)

deza bunu beğendi.
  16. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @umutd07

Cam suyu olayına ben uyuz oluyorum :) Kendim cam suyu koyabiliyorum zaten , büyük bir marifet ustalık gerektirmiyor ki. Servise kendi kendimize yapamadığımız işler için götürüyoruz neticede :)
    Ha şu var , sadece müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz olarka cam suyu konulup ayrıca motor ve araç temizliği yapılıp teslim edilse eyvallah derim. Teşekkür dileklerimi iletirim.

umutd07 bunu beğendi.
  17. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Cam suyu yaz+kışlık,
    Fren balata temizleyicisi,
    Oto yıkama

bunlar zaten ücretsiz olup sürüş güvenliği vs. açısından ekstra jestler olmalı haklısınız...

deza bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş