Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Uzun Yola Çıkacam ama Kafama Takıldı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda attkenan33 tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Arkadaşlar hafta içi perşembe-cuma gibi izine ayrılıyorum. Kısmet olursa uzun yola çıkacağız, gezip geleceğiz.
    Bu Era'bamla gördüğüm ilk yaz mevsimi. Daha önce hiç klima çalıştırma ihtiyacı duymamıştım.
    Dün alışverişe giderken klimayı açtım. Arabada ekstradan bir sarsıntı meydana geliyor ve klimayı kapatınca kesiliyor.
    Denedim benzinde de yapıyor LPGde de yapıyor. Klima açık olduğu sürece "rahatlıkla hissedilir derecede" bir sarsıntı oluyor.
    Aracın devirinde herhangi bir anormallik yok, rolanti devri aynı normal yerinde görünüyor.
    Ama bu "titreme şeklindeki sarsıntı" nedir anlayamadım.
    2009 model Era 1.4 Team + BRC sıralı sistem mevcut. Bu Era'larda normal olan bişeymidir merak ettim, bir bilgisi olan varmı acaba?

2. Mesut

Mesut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Fırat
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Daha önceki kullanmış olduğum aracın otomatik rolanti sensöründen kaynaklı bu tip sorunlar olabiliyordu. Klima açıkken bunu yapıyorsa muhtemelen rölanti sensöründen kaynaklı bir problem olabilir.

3. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    bugün aynı konuyu ben de açmıştım..ustama gösterdim ölçüm cihazı ile ölçtüler birşey yok hem benzinle hem gazla gezdik birşey yok dedi kullandığım gazdan olabilirmiş ki ben bu aralar milangaz alıyordum ucuz diye artık opetten şaşmayacağım..

4. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Evet senin açtığın konuyu gördüm. Fakat benim problemim daha farklı. Yani aynı konu değil :)
    Arabayı satın aldığım günden itibaren hep "aynı markanın aynı istasyonundan" yakıt alıyorum.
    Benim derdim seninki gibi motorun güçten düşmesi değil, meydana gelen titreme-sarsıntı olayı.

5. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    benim aracımdada titreme var fakat öyle çok bariz değil rolentide düşme olmuyor fakat çekiş düşüklüğü oluyor tavsiyem rampalarda ve sollamalarda klimanızı kapatın.şimdiden hayırlı yolculuklar ALLAH kaza bela ceza göstermesin inşallah

6. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Ayrıca buji ve akü durumunu da kontrol ettirin..

7. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    arkadaşlar, belkide motorun 1.4 olması ile ilgili olabilir, benim aracımda Allah nazardan korusun titreme veya motorda güç kaybı hiçbir sorun yaşamıyorum. çok araştırdım hemen hemen herkes 1.6 motor tavsiye ettiler, 1.4 motorlarda kasa ağır geldiği için bazı sorunlar çıkabiliyormuş

8. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    önceki aracım klimalı 1.3 accent idi klima açıkken hiç titreme ile karşılaşmadım..

9. jigsaw_54

jigsaw_54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ERAY
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bazı arkadaşların dediği gibi sarsıntı olacak illaki sonuçta klima için extra bi motor çalışıyor güç üretiyor e haliyle çalışmasını belli edecek ha etmeyenleri de var o da aracın donanımına kalmış bişey bi mercedes'te bmw'de böle bişey yaşamazsınız o da onun farkı...

ayrıca motorunuz 1.4 olduğu için yetersiz kalabilir rampada çekişten düşebilir kalkışlarda motor yetmeyebilir hatta stop bile edebilir...

sakın ha aracımda problem var demeyin bunlar olası durumlar motorunuz küçük olduğu için yetersiz kalıp bu gibi olaylar yaşabilirsiniz...

son olarak klimalı bi araçta en az 1.6 motor olması idealdir çekişten düşmez motorda fazla zorlanmaz e bide aracın kasa ağırlığı ayriyetten yolcu sayısı da buna etken olabilir

örnek vereyim bizde 2010 model corsa 1.3 dizel araç vardı (sıfır gelmişti şirket arabası) klimayı açtığım zaman ışıklarda kalkarken stop ediyodu rampada motor yemiyodu gitmiyodu baktım araç bayılıyo klimayı kapatıyorum hemen gidiyor sonra araç doluyken klimayıda açtığım zaman yine aynı şekilde ne kadar yüklenirsem yükleneyim gitmiyodu nedeni ise 1.3 motor yetmiyor klimalı araca

10. sonata32

sonata32 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bendede aynı araç var ve sarsıntı oluyor. lpg de düz yolda çekişten düşmüyor ama araba full yolcu doluysa kalkışta zorlanabiliyor. ama maşallah stop falan etmedi hiç

11. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    klima açıldığında araçta sarsıntı olacaktır ama çok belirgin değildir. çok belirgin bir titreme ise aracınızı çalıştırmadan boğaz kelebeğini gaza basarak temizlemenizi tavsiye ederim.bizde de stop etme sorunu oluyodu orayı temizledikten sonra stop etme ve titreme sorunu kesildi arabadan.

12. Trakyalı

Trakyalı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı sıkıntı bende de var gitgide sorunlar artıyo.motor titremesi....çekiş düşüklüğü....rampalarda 3000 devirde kesinti yapıyor...sonuç üç tane usta gezdim subaplar sıkı deniyor :( yuvaları gazdan dolayı fazla aşınmış.37000 km

13. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    dostum araç motoru 1.4 ise normaldir

14. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.4 ise normaldir demek yanlış olur benim de 1.4 ama olmuyor ilk ac düğmesine basınca bazen motorun hafif bir sesi değişiyor 3 sn sonra aynen çalışıyor klima kapalıyken nasılsa öyle.. klima açınca zaten rölanti devri biraz yükselir ki olması gereken de budur o yüzden motor sesi biraz artar... bende lpg yok bu arada belirteyim sorun lpg kaynaklı olabilir..

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    1.3 motorda klima cekişten düsürüo fakat titremesi yok.1.4 deyip titremesi normal demek yanlıs.su acıdan bakabilirsiniz klimanın kendi radyatürünün üstündeki fanı eger balans varsa yani fan yalpalayarak dönüosa calısırken titreme ve sesli calısma yapıo.bende radyatör fanında balans var araba fan actıgında titrio ve acaip sesli calısıo buna baktırın bence...

Bu Sayfayı Paylaş