Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Uzun yol yakıt tüketimim (resimli)

'Getz Forum - Club' forumunda hakan84 tarafından 1 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar bugün acil izmite gitmem gereki biraz hızlı kullandım. Ortalama hız 130 -140 kmh arada düzlüklerde 180 kmh yaptım. Yakıt tüketimi ortalama 6 lt resimede bakabilirsiniz . Bu arada lastik ölcüsü 185 . Evet uzun yolda tüketim aynı imis . Hız felaket ama bazen lazım olyor.herkese kazasız sürüsler,,,

Düzenleyen : hakan84

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    gayet iyi. ama 180 km hızda 6 litre yakması anormal değilmi?bakalım bende önümüzdeki hafta ilk şehirlerarası yoluma cıkacagım.ısparta-tunceli arası.180 de arac nasıldı? titreme falan oldumu?

Düzenleyen : firatonal

3. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Walla aracıma masallah diyorum . Degil titeme . Santim bosluk yoktu. Ama lastik ve jant faktörü cok fazla eskiden 130 kmh . Korkuyordum. Michelin gercekten lastik yapmıs yani

tüketim bence cok az bile anormal olan nedir.
    Düzenleyen : hakan84

4. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    180 Km/h 6 litre yakıyosa 90 la gitseydiniz hiç yakmıcakmış herhalde.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : sarıaccent

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ORTALAMA yakıt tüketimi 6 lt demiş arkadaş,
    yani bir yanlışlık yok.

6. brave87

brave87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dün Ankara-Çankaya'dan Bursa-Gemlik'e geldim. Çok nadiren (toplamda 3 dakika) 100 km'nin üstüne çıktım. Yolculuk süresince hızım 80-90 km civarındaydı. Dikmen'de ki Vadi Petrolden fullettiğim depo inegöl'e girdiğimde çeyrek depo oldu. Tam çeyrekte iken gidilen yola baktığımda 301.8 km gösteriyordu. Hemen resimlerini çektim müsait olduğumda buraya ekleyeceğim. Bu arada 100 km'de ki yakıt tüketimi de 4.4. Araç bu şekilde kullanıldığında 2 kişi uzun yola gitmek bile otobüsten daha ucuza geliyor =) birde kendi aracınızla yolculuk yapmanın rahatlığı var tabi.

7. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında aşağı yukarı normal bu rakam. Ben Bursa otobanında 180 km/s yapmıştım. 5.6 l/km gösteriyordu yol bilgisayarı.

8. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    forum u tanimaya calisiyorum nasil nedir ne deildir kim cevap verir kimdir bu forumun otoriteleri vs..ama buna cevap cikmamis pek..anlamadim.. arkadaslar 130-140-180 le giderken 6 litre imkansiz ne yapiyorsunuz?ayrica getz in yol bilgisayari anlik tuketim vermez benim bildigim yani araci cok iyi tanimadan ahkam kesiyormus gibi de gorunmek istemem ama benim ki oyle en azindan.. nasil hesapliyorsunuz durum buyken?.sifirlandiktan sonra surekli ortalama aliyor.ornegin 300 km once sifirladiysaniz tuketim i 300 km ortalamanin uzerine ekler her giitiginizi.. soyle bi hesap vereyim bununla ilgili..sifirladiktan sonra 300 km de 6 litre ortalama gosterdigini warsayalim.400. km de 9 litre gosteriyorsa sayac eger, 300 den 400 e kadar 100 km de kac litre yakmis olursunuz? basit bir matematik sorusu bu.ben cevabini vereyim .cevap 18.matemtik basit.umarim islem hatasi yapmadim :)

9. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en iyi yol bilgisayarı göstegesi istasyona verdiğin paranın yaptığın yola oranıdır. rolex saat değilki buyol bilgisayarı

10. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ornegin şöyle bişey olabilir.ilk 100 km de sakin kullanip 4 litre yakarsiniz.2. 100 km de hizlli kulanip 8 litre yakarsiniz..gosterge 2 ayri 100 un ortalamasini alir ve "6" olarak yansitir.ben kolay anlasilmasi icin boyle soyledim.ortalamayi an be an aliyor her 100 km de deil tabi ki de...yani benim ki oyle.dizellerde oyle degil mi yoksa?

11. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok yol bilgisyari dogru hesapliyor.orada deil sorun.sorun yorumlamalarda oluyor.hatta lpg de bile hesapliyor.ama benzinmiş gibi okuyor.oran i bildigim icin kac litre lpg yaktigimi da hemen kafamdan ceviriorum. lpg yi fulleyip hem 100km/lt yi hem de yol u sifirliyorsunuz.depoyu bitirdiginizde yol bilgisyaarı 100km / 7 lt yaziyor ise benim hesabima gore lpg de 8,5 lt yakmissiniz demektir.bu benim aracim ve benim hesabimin verileri.

12. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    duz yolda 180 le giderken getz ile hesaplamak isterseniz(yani anlik tuketim olcmeyen araclarla) yolda giderken 100km/lt yi sifirlayin.yani hem tuketimi hem km yi hepsini ayri ayri sifirlayin.10 km boyunca 180 le gidin.ve surekli takib edin.hic denemedim ama 6 lt falan deil bence 10-15lt gibi bi rakam gorursunuz diye tahmin ediyorum...

13. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rakamlarla aram biraz iyidir yani hatta takinti boyutunda oldugu icin sorun aslinda.henuz 1bucuk-2 ay oldu getz i alali.her yakit dolumunda butun degerleri sifirliyorum. en son bos depoya 20 tl lik doldurdum. 95. km ye geldigimde yol bilgisayarindaki degerleri okuyarak ortalama 105-110km arasinda gazimin bitecegini soyledim.tam 107. km de ötmeye başladi ;)

14. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla kardeş ben yol bilgisayarı verilerine gvenmiyorum hele hele hundainikine.

15. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    evet getzler sıfırlama anından itibaren ortalama tüketim gösteriyor .fakat fotografi ceken benim , yola cıkmadan pc sıfırladım ve yolun 20. Kmsinde cektigim resimmi ve ortalama 120 -140 km h ile otoyolda gittim. Hesapta yanlıslık yok aracta ful depo yakıt vardı izmite gidip geldim arac 250 km civarı yol yaptım 14,5 lt mazot aldım. Depo tekrar fulllendi.

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bune ya benim admire elden çıkarılacak halde olsaydı direk dizele geçerdim

17. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    simdi tamam.benim sozum "130-140-180 ortalama" yaydi. 120-140 arasi 6 lt dogrudur..

18. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tutarsiz bi veri gormedim simdiye kadar.en azindan benim ki dogru hesapliyor

19. selim akdemir

selim akdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar ben ankaradan bursaya 80.100 km arası kastım tam 4 litre tüketti ortalama . ama fabrika verisi olan 3.9 göremedim .ama asıl ilginç olan en ekonomik vites ve hız 60 60 km arası 4 vitesdeyken 3.7 lt kadar düşüyor tüketim .bursa kemer arası 90-100 yer yer 130 v.s gittim o zamanda 4.5 yaktı . aslında daha kısa oranlı 6 ileri bi şanzıman olsa cok daha iyi hızlanma ve tüketim olurdu. bundan soraki yolcuğumda video ve foto koyup paylaşıcam .

20. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    fabrika verileri test ortamına göre yapılmış ve yazılmıştır her ortam şartları sabit olarak farklılıklar mutlaka olacaktır..
    3,9 ile 4,4 arasında büyük bir fark olmadığını düşünüyorum.
    aynı araba ile aynı yolu farklı hava şartları farklı sürücüler vs vs değişik şartlar ile gidildiğinde alınacak sonuçlar değişik olabilir ve bu bir hata değildir

Bu Sayfayı Paylaş