Arkadaşlar selamun aleykum; Dün akşam itibariyle 10 günlük izin dönüşü İstanbul'a ayak bastım 10 gün süresinde yüzde 90 ı uzun yol olmak üzere 2000 km yol yaptım bazı sorunlar dikkatimi çekti, 1- 120 km/h i geçince hız direksiyon hafiflemiş gibi oluyor ve araba gezmeye başlıyor. 2- direksiyonu düz tuttuğumda araba sağa gidiyor çok bariz, düz gitmek için hafif sola asılıyorum direksiyonda neden kaynaklanabilir yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
direksiyonun yumuşaması belki eps kaynaklıdır, eps konusunda daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olur. sağa ya da sola çekme rot ayarından kaynaklanır, aslında senede bir rot ayarına girmekte fayda var
aracım2009 model eps bu modellerde revize edildi diye biliyorum yaniliyorsam arkadaşlar düzeltsin ama genel itibariyle direksiyondan memnun değilim bazen sert oluyor bazen kuş gibi hafif. bir keresinde hanıma geri geri park çalıştırırken epey manevra yaptık direksiyonla ne olduysa direksiyon sertleşti tam tur dönmüyordu özelllikle ayak frene basılıyken. sonra araba soğuyunca o sorun geçti ama şimdi de bu sorun çıktı. lastik havası hiç aklıma gelmedi haklisin @Cilo dağa taşa çıktık araba hırpalandı
Bir de özellikle yüksek süratlerde yanal rüzgarlar aracı etkiliyor. Yolun meyili de bir tarafa çekme hissi uyandırabiliyor. Rot ayarına gitmekte fayda var ancak sorun arıza kaynaklı olmayabilir. Direksiyonun hafiflemesini bilemiyorum. Benim accent kara direksiyon, focusta ise hız arttıkça direksiyon sertleşiyor. Aracı gezmesi ise yine rot ayarı istemesine işaret.
Slm hocam eps nin amaci arac suratlendikce direksiyonu sertlestirir GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lastik havaların fazla basınca direksyon yumşar ve araba yolun meğili tarafına doğuru gitmeye çalışır, çok az havaları indirseydiniz problem çözülürdü. Aynı sorunu Megan'la yaşamıştım.
arabaya rot ayarı yaptırdım sağa çekme sorunu düzeldi lastik havalarını da ayarladılar ama test etmedim henüz
Benimde gecen ay bi olay dikkatimi çekti 110 km den sonra direksiyon sertleşiyor gibi oldu ama ön lastik havaları biraz inik bilerek indirdim. Ondan kaynaklanıyor olabilirmi acaba Sent from my iPhone 6 using Tapatalk