Bu sabah 08:00 de uyuyordum bi baktım telefon arıza çıkmış İzmir deki Makina da haber verdiler Ümraniye den Hadımköye gittim mazemeleri almak için ordanda İzmire yola koyuldum bu bilgileri Getz ve diğer hyundai kullanıcılarını uzun yol yakıt durumu ve performans vs. vs. bilgilendirmek için koydum. Araç:Hyundai Getz 1.4 Otomatik 2007 09:45 İstanbul Hadımköy 10:25 F.S.M Köprüsü 10:50 Tem Pendik Gişeleri 11:10 Eskihisar IDO 12:05 Topçular IDO 12:35 Bursa 14:00 Susurluk ULUSOY Tesisleri (Mola.) 14:35 Devam. 16:15 Manisa 16:40 İzmir Selçuk Maksimum Hız: 150 Km. Ortalama Tüketim: 6.1 - 6.6 Lt. (Yol bilgisayarı değerleridir.) Yola çıkmadan depomu fulledim 45-46 Lt. almıştır şuan benzin göstergesi tam 1.çeyrekde aşağı yukarı 10-11 Lt. benzin var.Genel hızım 105-110 Km idi bunun altına hiç düşmedim arada 140-150 lere çıkdım bundan dolayı yakıt tüketimi biraz fazla oldu dönüşte birazdaha yavaş gelcem zaten 7 saatte geldim molayı çıkarırsak 6.5 saat biraz hızlı geldim açıkcası.İzmir 535 Km İzmir den Selçukda 15 Km toplam 550-600 Km yapmış oluyoruz ve 35-36 Lt.benzin harcıyorum nasıl bir değerdir?(bana iyi geldi biraz daha az yakabilirdim.) Arabanın performansına gelincede sollarmalarda en ufak sıkıntı çekmedim 1.4 olmasına rağmen bide otomotik çok iyi ve seri enson geçen sene uzun yol yaptım bu zamana kadar performans kaybı olmuştur dedim ama olmamış.Allahın izniyle yarın öğlen 1-2 gibi döncem arızanın büyük kısmını hallettim şimdi İstanbul dan parça bekliyorum oda sabah gelir takar yola koyulcam inşallah dönüş raporlarınıda gönderirim.
bizde de 1.4 otom getz var bence gayet iyi yakmış..bizimki ortalama bir depo ile ş.içinde 450km yapıyor demekki uzun yolda cok daha az yakacak...bilgiler için tesekkurler..
Birşey deil.Şehir içindeki değerlerde km geçtikçe yükselecektir yani 1 depo ile daha fazla km yaparsınız bende ilk 4 bin şehir içi 425 km ışık yanıodu şimdi 480-490 da yanıyor ışık yandıktan sonrada 20-30 km yapacağını kabul edersek 520-530 1.4 otomatik araç için iyi sayılır.
bende düşmesini bekliyorum..bizim tucson ilk geldğinde 12lt altına hiç düşmüyordu şimdi 9-10lt yakıyor..umarım getz de biraz düşer..
Allahın izniyle kazasız belasız döndüm öğlen 2 de yola koyuldum akşam 9 da evimdeydim mola ile birlikte 7 saat sürdü biraz daha yavaş gelmeyi planlıyordum ama ister istemez basıyorsun yollar baya boştu anlam veremedim herhalde pazar günü ondandır.Yakıt değerime gelince yol bilgisayarı 5.9 ile 6.4 arasında değişti genelde 6.2-6.3 gösterdi gidişle aynı yaktım bu sefer geldiğimde daha çok benzin vardı sebebide Gidişte Hadımköyden çıkmıştım yola.
ben siz km saati ile ölçtünüzmü diye merak etmiştim..çünkü eskihisardan geçmek ortalama 100 km fark ettiriyor..karayolları izmir 560 km diyor.bu mesafe körfez yolunuda kapsıyor sanırım..yani bu durumda feribotla geçiste 460 km ye mi iniyor yol
Giderken Km yi sıfırladım sonra bidaha bakmadım bile eve geldiğimde baktım 10 km idi sıfırlanmışdı sıfırlandığına göre gidiş geliş 1.000 km nin üzerinde yapmışım.
bu durumda 1010 km yaptığınıza göre karayolları verileri sadece karayolundan gidiş verileri..yani feribotla izmir 460-470 km civarı..