herkese merhaba, 2 gün sonra uzun yola çıkacağım aracımla. çıkmadan bakmam gerekenler nelerdir ? yolda herhangi bir sıkıntıya düşmeyelim sonra
Yağ miktarı, Motor Soğutma Suyu Kontrolü, Fren debriyaj seviyesini kontrol edin... L-F arasında F ye yakın olması gerekiyor... Mümkünse de hava ve polen filtrenize hava tutup aracın daha rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz... Ama çok da önemli değil... Lastik basınçları, Lastik durumları ve Frenleriniz... Cam suyunuzu da tamamlamayı unutmayın... Yolda lazım olur belki... Yağmur falan yağar... Genel olarak bakımlı ise sorun olmaz zaten...
Aracınızda çekme halatı, akü takviye kablosu , yangın tüpü, ilk yardım çantası, stepne ve değişimi için gerekli olanlar, ön cam için su kayganlaştırıcı sprey, cep telefonu için araç şarj cihazı-yedek batarya, arıza nedeniyle yolda kalınması durumunda yardım alabileceğiniz telefon numaraları, navigasyon programının bulunması, tüm lambaların ve akünün, firen diskleri ve fren pabuçlarının, debriyaj balatasının yanan arıza lambası olup olmadığının, rot balansın kontrolü, terlemeye karşı yedek kıyafet ve havlu taşınması, yol öncesi sürücünün uykusunu alması da iyi olur zannımca.
Eğer bilmediğiniz bir yol ise yolda navigasyon açmak faydalı oluyor mesela Ilgaz dönemeçli bir yoldur. navigasyondan giderken baktım yolun devamı yanımdan geçiyor. İlerdeki 180 derece dönüş belli değildi ama navigasyonu görünce hızımı azalttım. Rahat dönüş yaptım. Arabanın yağı suyu stepnesi tamam olsun. Arkadaşlar fazlasıyla söylemişler. Issız yerlerde arabayı park edip uyumayın. Ablamların başından Ankara civarı bir yerde hırsızlık geçti. Tekeri patlatıp hırsızlık yapıyorlar. Arka koltuğumda devamlı yastık olur.