Aracımın 2.yılında ilk defa akü basmadı. 38 günlük seyahat dönüşü arabamı çalıştıramadım. merkezi kilit vs aküyü bitirmiş. Başka bir aküyle takviye yaparak çalıştırdım. daha sonra kendi aküsü durumu toparladı. evde red top marka jel start aküsü var (50a) 4 yıllık sanki durumu benim 2 yıllık aküden daha iyi gibi araç bu aküyü kaldırırmı? bilgisi olan varmı Busefer gitmeden kutup başını söktüm bakalım ne olacak Düzenleyen : hubele
Kutup başını çıkartmanız çok fazla bişeyi değiştirmez.Akülerin içindeki kurşun plakalar zamanla fiziksel ve kimyasal yapısını yitiriyor bir anlamda çürüyor) ve içinde bulunduğu sıvıyla reaksiyona giremeyerek elektrik akımını depolama özelliğini yitiriyor. Sanırım yeni bir aküye ihtiyacınız olacak. Ayrıca aracınızın standart aküsünün kaç amper olduğu bellidir.Onun altında veya üstünde güce sahip bir akü kullanmanız durumunda elektrik aksamında hasarlara veya daha kısa sürede yeniden akü değiştirmek zorunbda kalmanıza neden olur. Bazıları örneğin 50 amperlik akü yerine size "daha kuvvetli çalışır" gibi nedenlerle 55 veya 60 amper akü önerebilir kesinlikle rağbet etmeyin.Zira aracınızın elektrik donanımı ve sigortaları ona göre seçilmiştir.
bende pazar aksamları otoparka cekiyorum arabayı 5 gün orda yaıyor hic calısmadan cumartesi ve pazar devam gezmeye şimdilik bir sıkıntı yok fakat inşallah ilerde olmaz
Geçenlerde yolda giderken akü ikaz lambası yandı ,kutup başı vidası gevşemişti benzinlikde düzeltdim. Bir haftalık bir gezideyim döndüğümde akü basmaz ise ;50a redtop jel akü değiştireceğim