arkadaşlar bi konuda bilginize başvurmak istiyorum depoyu fullemek istiyorum fakat araç lpgli olduğu için benzin uzun süre depoda bekleyecek bazı formlardan okuduğum kadarı ile uzun süre bekleyen yakıt özelliğini yitiriyor gibi paylaşımlar olmuş acaba doğrumudur. yada uzun süre bekleyen benzinin ne gibi dezavantajları var fikri olan varmı?
yani aşağı yukarı belki daha fazla araba çalıştıktan 1 dakika sonra gaza geçiyor çünkü sadece hafta sonları bindiğimden hemen hemen o kadar sürer
fazla bekleyen benzin tortu yapar diye bilirim içindeki kimyasallardan siz de bence yarım depo alın azaldıkça üstüne eklersiniz.
depoda 3 ay 4 ay kalan benzin reçine kıvamına doğru ilerler.özellikle yazın lpgli araçlar daha az benzin yaktığı için benzin akışkanlığını kaybeder araç ilk vitese alındığında benzin depo motoru ve benzin enjektörleri yoğun kıvamlı yakıtta zorlanır hatta dikkat edilirse rölanti biraz düşer. benzin ışığı yanmayacak şekilde depo doldurulur.kulanılmasada en geç 2 ayda bir 5 yada 6 litre benzin ilave edilir.lpgli araçta depo uyarı ışığı: hem benzin motorunu soğutmak için hemde katalatik konvertör için dikkate alınır.yani depo ışığı yanık şekilde kalması sakıncalıdır
bende konusu dğeil ama hep aklımda benim araçda 2006 model malum yılların bir pisliği olabilir deponun dibinde benzin deposunu temizleme gibi bir şey oluyormu