merhaba arkadaşlar sitenizi yeni buldum hemende üye oldum.10 ay önce 1997 model hundai elenra aldım her seyiyle çalışan harika bir araç full+full derlerya öyle işte yanlız bana göre bir sorun var inşallah yardımcı olursunuz.benim sorunun uzun farlarla ilgili kısalar gayet güzel uznlara gelince dağıtıyo bir türlü ışığı toplayamadık ankaraya yolum düştü ordada ayar yaptırdım elektirikçiye yine olmadı farların ampullerini değiştirdim markasını hatırlamıyorum şuan ama %30 daha kuvvetli dediler uzunlar yine dağınık.1997 Elenralara far rolesi takılmadığını söylediler ustalar.yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı olsun kardeş, hoşgeldin.Şu an öğle vakti herkes işinde gücünde , ilk fırsatta konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim.Tahminime göre de ilk ayrıntılı bilgi Mürsel kardeşten gelecektir ))
bu konuda fazla bilgim yok ama büyük ihtimal far içindeki reflektörlerde sorun olabilir. eğer reflektörde sorun varsada değiştirmekten başka etkili bir çözüm yok gibi.
aracın eskiden önden alınmış bir darbesi varsa farlar düzgün konumlandırılmamış olabilir. yani önce farlar tam olması gerektiği yerde mi ona bakmak lazım. diğer arkadaşın dediği gibi far tasında bir sorun da olabilir. bir de far ampülünü taktığımız yerdeki şapka daha önce sökülüp yanlış bağlanmış olabilir. ampülün kendisiyle alakalı bir durum değil bu.
aracım orjinal hiç kazası darbesi yok.bugün farları söktüm içleri temiz bağlantılarında sorun yok, Osram H4 Ampül takılı bakalım gece bir duvar dibinde birazda kendim ayarları ile uğraşayım
o zaman şapkayı da kontrol edin, bi tek o kalıyor geriye, onda da sorun yoksa "arabanın orjinali böyleymiş" deriz
dediğin gibi bulamazsak çözümü öyle dicez) ya farları 195 tl tanesi almayı bile düşünüyorum fakan onlarda aynı çkarsa yazık olacak, birde üzerindekiler orjinal, kısmet bakacaz artık bir çaresine
far yerinde duruyor olabilir ama sizin çanak tabir ettiğiniz ve ışığı yansıtan kısımda bir sebeple eğilip bükülme olduysa ışık dağılır.Kararma olursa ışık zayıflar ama siz dağılmadan söz ediyorsunuz.Sanırım fiber yada sert mika bir malzemedir ve ampül değiştirme falan yapıldıysa o esnada sıkıştırılıp eğilip bükülmüş olabilir.far ayarı yapan merkezlerde gösterebilirsiniz.Rot balans ayarı yapan yerler bilir.
arkadaşlar benim 2008 hyundaı era far sorunum var sol kısa far yanmıyor sigorta sağlam far lambası sağlam far kolu sağlam ama sol kısa far yanmıyor başka nereye bakmam gerekiyor. parklar yanıyor uzunlar yanıyor sadece sol kısa far yanmıyor.
sadece kısalar kesmiştir belki, eralarda tek ampul kısa uzun iç içe h4 model. sanırım bunlar ayrı ayrı kesebiliyor.. bence ampulü değiştirin düzelir